19 / 03 / 2024

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi tanıtıldı!

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi tanıtıldı!

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi Projesi, 2. İnönü Mahallesi'nde gerçekleştirilen törenle İzmirlilere tanıtıldı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 'Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi, Narlıdere'ye hayat verecek, nefes aldıracak' dedi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere Belediyesi'nin ortak hizmet projesi olan Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi Projesi, Narlıdere 2. İnönü Mahallesi'nde gerçekleştirilen törenle tanıtıldı. Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi proje tanıtım törenine  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri ve adaylan, ilçe belediye başkanları, CHP'li partililer ve Narlıdereliler katıldı.

 

Törende konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, "Yıllardır hasretle beklediğimiz, Narlıdere için çok önemli projemizin tanıtım törenini Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Dört yıl önce 2. İnönü Mahallesi'nde projemize başladığımızda tüm Narlıdere ve izmirli kardeşlerimizin faydalanacağı bii'yeşil alan oluşturmak amacı ile yola çıktık. 


80 bin metrekare büyüklüğündeki proje alanı kapsamında; 400 kişilik düğün salonu ve VIP restoran, 500 kişilik kafeterya, 20 araçlık kapalı, 200 araçlık açık otopark alanın yanı sıra amfi tiyatro, 1500 metrekare açık restoran ve kafeterya alanı, çeşitli spor ve aktivite alanlan yer alıyor. Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi, Narlıdere'ye hayat verecek, nefes aldıracak. Bu proje aynı zamanda Sayın Aziz Kocaoğlu'nun izmir teras projelerinin ilki. Bu eski parayla 6.830 trilyon. Belediye bütçemiz yetmediği zaman her zaman olduğu gibi ağabeyimize, İzmir'in babasına gidiyoruz. Yine gittik ve bu projeye desteklerini esirgemedi. Kendisine burada Narlıdereliler ve İzmirliler adına bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi. 

'İlk kapalı otoparkı yapan belediyeyiz' Batur, konuşmasına şöyle devam etti: Bir medya kumlusunda geçtiğimiz haftalarda yer alan "Narlıdere hizmete aç' başlığı son derece haksız ve mesnetsiz ve kasıtlı olarak kamuoyuna sunulmuştur. Cadde cadde, sokak sokak nerelere hizmet ettiğimizi anlatmaya süre yetmez. İzmir'e ilk kapalı otoparkı yapan belediyeyiz. Kültür Merkezimiz, hizmet binamız bunlardan bazıları. 


Narlıdere'de yıllardır gerçekleştirdiğimiz ve sürdürdüğümüz kentsel dönüşüm projeleri çok başanlı bir şekilde sürdürülmektedir. Gerçekten bunu görmek isteyen objektif bakan bunu görür. Halkımızın seçimlerde bizlere olan güveni ortadadır. Biz halka göre hizmet ederiz" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Lse Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği ortak hizmet projelerine dikkat çekti. 


Başkan Kocaoğlu, "Narlıdere'ye yeşil bir alan, bir sosyal tesis kazandırıyoruz. Büyüyen gelişen Narlıdere'nin merkezinde aileler, çocuklarımız huzur içinde cüzi fiyatlarla eğlenecekler, kültür ve sanat etkinliklerine katılacaklar. Bu kamu mekanında birbirleriyle kaynaşarak ülkemizin aydınkğa yürüyüşünde tüm izmir'in üstlendiği görevi layıkıyla yerine getireceklerdir" diye konuştu. 


Haber Ekspres


Geri Dön