26 / 04 / 2024

Yaşayan İstanbul Maketi İstanbul ruhunu Fransa'ya taşıdı!

 Yaşayan İstanbul Maketi İstanbul ruhunu Fransa'ya taşıdı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, “Gelişen şehirlerde önümüzdeki 20 yıl boyunca yılda ortalama 1 trilyon dolarlık altyapı yatırımı yapılacağı öngörülüyor” dedi.



Fransa’nın Cannes kentinde geçen ay gerçekleştirilen MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’nın değerlendirme toplantısında konuşan Çağlar, MIPIM’de sergiledikleri 96 metrekarelik “Yaşayan İstanbul Maketi” ile bu yıl çok önemli bir adım attıklarını, böyle büyük bir sektörün gücünü arkalarına alarak kültürün, ekonominin, sporun, sanatın başkenti olan İstanbul’un ruhunu Fransa’ya taşıdıklarını ifade etti.


Fuarın 26 yıldır düzenlendiğini, ancak sektörün istediğini alamadığını anlatan Çağlar, “Bir proje hazırladık ve Kadir (Topbaş) abimize götürdük. Projeye baktı, hazırlıklarımızı gördü ve ‘siz bu işi yapın’ dedi. Şu anda depoda olan İstanbul maketimize bir yer hazırlığı yapılıyor” dedi.


MIPIM’İN YILDIZI OLDU


Türkiye pavyonuna ek olarak fuarın hemen girişindeki 300 metrekarelik İstanbul çadırının çok yoğun bir ilgiyle karşılandığını aktaran Çağlar, çadırın girişi önünde izdiham olduğunu, özellikle de Yaşayan İstanbul Maketi ile İstanbul Çadırının fuarın yıldızı olduğunu vurguladı.


Yeni Akit


Geri Dön