25 / 04 / 2024

Yasin Işık: Müteahhitler arsa sıkıntısı çekiyor!

Yasin Işık: Müteahhitler arsa sıkıntısı çekiyor!

Adana Ticaret Odası Meclis Üyesi Yasin Işık, müteahhitlik sektörünün yaşadığı arsa sorununun bir türlü çözümlenemediğini, kentin bazı yerlerinde de imar planı değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.



ATO Meclisi'ne temsilcisi olduğu müteahhitlik sektörünün durumuna yönelik bir rapor sunan Yasin Işık, Adana'nm imar durumu, kentsel dönüşüm ve müteahhitlik sektörünün yaşadığı sorunların çözümü konusunda, beklentilerini dile getirdi. 


İmar değişikliği isteği Arsa sıkıntısının; uygulama iptalleri, mahkeme kararları ve yanlış imar planlarından kaynaklandığını bildiren Işık, "Örneğin Alparslan Tiirkeş Bulvarı'nm bir kısmı ve Karataş Yolu kenarları ticaret imarlı arsalara, otel, ofis, iş yeri, iş merkezi yapılması mümkün değildir. Buraların MİA veya ticaret+konut şeklinde imarlarının değiştirilmesi gerekir" diye konuştu. 

Milli Emlak'la sorunlu yerler çözülmeli Işık, Büyükşehir Belediyesi'nm "İmara yeni yerler açılmasın, kentsel dönüşüme ağırlık verilsin" şeklindeki yaklaşımını desteklediklerini ancak daha önceden imar uygulaması yapılmış özellikle Milli Emlak'la sorunlu yerlerin çözülmesi gerektiğini belirtirken, "Kabasakal-Özal Bulvarı'nın göl tarafı villa arsaları, Gürselpaşa'nm bir kısmı için Defterdarlıkla istişare edilerek çözülmesi sağlanmalıdır. 


Yine REAL bölgesinin arkasında bulunan arsaların mutlak tarım arazisi ile daha önceden imar hakkı verilmiş yerler birbirinden ayrıştırılmalıdır" dedi. 


Mania kriteri Adana'da yaşanan mania problemine de değinen Işık, manianın," Uçağın iniş ve kalkış yaptığı güzergah veya uçuş konisi ile uçağın havadan iniş için beklediği sürelerde dolaştığı hat üzerin tehlike oluşturacak yüksek yapıların, sabit ve hareketli yüksek cisimlerin tümüne denildiğini belirtti. Yasin Işık, "Sivil Havacılık Genel Müdürliiğü'nün yüksek binalar için notam yayınlamasıyla ve ışıklandırma yöntemi ile sorunu çözmek mümkündür. Kaldı ki; Çukurova havaalanı inşaatı tamamlandığında bu problem çözüme kavuşmuş olacaktır" dedi. 


Adana Çukurova Metropol


Geri Dön