29 / 03 / 2024

Yasin Sezer kentsel dönüşümle ilgili kitap yazdı!

Yasin Sezer kentsel dönüşümle ilgili kitap yazdı!

AFYON İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin ile 2 bin dava dosyasının incelemesini yapan Prof . Dr. Yasin Sezer, Kentsel yenilemenin önündeki engelleri bir kitapta topladı...



AFYON İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin İle 2 bin dava dosyasını inceleyen Prof. Dr. Yasin Sezer, Kentsel yenilemenin önündeki engelleri bir kitapta topladı. Buna göre en büyük sorun tarafların bilgi eksikliği ve yetki karmaşası. Çözüm önerilerini de içeren eserle, kentsel dönüşüme ivme kazandırmak hedefleniyor. 


Çarpık ve çürük yapılaşma kıskacındaki büyükşehirlerin kurtuluş reçetesi olarak görülen kentsel dönüşümde istenen hızın yakalanamaması hukukçuları harekete geçirdi. Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin Sezer, Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin ile daha önce kaleme aldıkları İmar Kanunu Uygulama Rehberi kitabını, kentsel yenilemeye göre güncelledi. 


Kafalar cok karışık Prof. Dr. Sezer ve Bilgin, Türkiye'nin farklı illerinde görülen yaklaşık 2 bin imar davası dosyasını inceledi. Prof. Dr. Sezer, tarafların yeterli bilgi sahibi olmaması nedeniyle çeşitli endişelerin ve ihtilafların yaşandığını dile getirerek, "İnsanların kafası karışık, hak kaybına uğramaktan korkuyorlar ve bu nedenle dönüşüme ya hic sıcak bakmıyorlar ya da süreç içinde mahkemeye başvuruyorlar. Hukukçulardan be ¦ lediyeiere, inşaatçılar- ^EjpjjMlP'44 dan hak sahiplerine 1 tüm taraflara yol göstererek dönüşüme hız I katması amacıyla bu kitabı yazdık" dedi.


Star Ege ek


Geri Dön