24 / 04 / 2024

Yassıada'ya yapılacak 5 yıldızlı otele vatandaşlar tepki gösterdi!

Yassıada'ya yapılacak 5 yıldızlı otele vatandaşlar tepki gösterdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açılan Yassıada ve Sivriada 'ya Kültür ve Turizm Bakanlığı " turizm yatırım belgesi " verdi.



Belgeye göre merhum Başbakan Adnan Menderes'in darbe sonrası yargılanıp idam edildiği Yassıada'da 378 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel inşa edilecek. Otelde 950 kişilik lokanta, 190 kişilik pasta salonu, 100 kişilik gece kulübü, 2 adet masaj salonu yer alacak. 500 kişilik konferans salonu, 2 kapalı yüzme havuzu, spor salonlarının yanı sıra 20 araçlık kapalı otopark yapılacak. 



İmara açılan Yassıada ve Sivriada'ya turizm yatırım belgesi verildi. Böylece Yassıada'ya 5 yıldızlı otel, gece kulübü ve masaj salonu yapılabilecek 92 bin metrekare büyüklüğündeki Sivriada'da ise bin 961 kişilik Kongre Salonu, bin 600 kişilik lokantalar ve 180 kişillik otopark inşa edilecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde iki adayı "demokrasi ve özgürlük adası haline getirmek istediklerini" belirterek "Demokrasinin temsilcilerinin idam kararının verildiği Yassıada'da bir müzede o serüven izlenecek. Sivriada yine bir kongre merkezi olacak ve orada özgürlük ve demokrasi çok farklı şekilde değerlendirilme imkânı bulacak" demişti. 



ADALILAR'DAN TEPKİ 


Adalar Savunması adlı grup her iki adanın da SİT alanı olduğunu belirterek adaların imara açılmasına ve betonlaştınlmasına tepki gösterdi. Grup çevreye verilecek zarara da dikkat çekti. Adalarda kus göçlerinin duraklama ve üreme alanları bulunduğu, bölgenin tek balık yumurtlama ve mercan alanı olduğu da ifade dildi. 


Bugün


Geri Dön