28 / 03 / 2024

Yat limanları YİP ile ihaleye çıkıyor!

Yat limanları YİP ile ihaleye çıkıyor!

Resmi Gazete'nin yayımlanan ilana göre, söz konusu işlerin ihaleleri teklif verme şartnamelerinde detaylandırılan usul ve esaslar kapsamında kapalı teklif alma usulüyle yapılacak. Projelere ait ihale dosyalarını 28 Ekim'den itibaren görülebilecek...



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatınmları Genel Müdürlüğü tarafından Balıkesir Avşa Adası Türkeli Yat Limanı İskeleler ile Üstyapı Tesisleri İnşaatı, Tekirdağ Yat Limanı, Çeşme Şifne Yat Limanı, Silivri Yat Limanı projeleri Bazı Yatınm ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret (YİP) Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkındaki Kanun kapsamında ihale edilecek. Resmi Gazete'nin yayımlanan ilana göre, söz konusu işlerin ihaleleri teklif verme şartnamelerinde detaylandırılan usul ve esaslar kapsamında kapalı teklif alma usulüyle yapılacak. Projelere ait ihale dosyalarını 28 Ekim'den itibaren Altyapı Yatınmlan Genel Müdürlüğü Liman Yapım Dairesi Başkanlığı'nda ücretsiz olarak görülebilecek.


TEMİNAT TUTARI 200 BİN LİRA 


İşlerin her birisi için geçici teminat tutan 200 bin lira olarak belirlendi. Adı geçen projelerde görevli şirketin kullanacağı krediler ve diğer harcamalar için Hazine garantisi verilmeyecek.


DERİNCE LİMANI NA 36 YILLIĞINA ÖZELLEŞTİRME


Özelleştirme İdaresi kadar teklif verilecek. Pazarlık Baskanlıâı. TCDD've ait usulüvle aercekiestirilen ihaleve Başkanlığı, TCDD'ye ait Derince Limanı'nın 36 yıl süreli işletme hakkı devri için ihale açtı. Resmi Gazete'ye göre, 30 milyon dolar geçici teminat bedelli ihaleye, 10 Aralık'a kadar teklif verilecek. Pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleye yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek.Yatırım fonları ise, ancak ortak girişim grubuna dahil olarak ihaleye iştirak edebilecekler. 



Yeni Şafak 


Geri Dön