25 / 04 / 2024

Yatak odası yenilemenin püf noktaları!

Yatak odası yenilemenin püf noktaları!

Hayatımızın üçte birini uyuyarak geçirdiğimiz düşünülürse iyi dinlenmenin ve güne enerjik başlamanın önemi daha iyi anlaşılabilir. İşin püf noktası ise rahatlık ve konforla yaratıcı zevkleri bir araya



Odanızın metrekaresi büyükse yatak alanını bir çalışma masası ile ayırıp açık raflı üniteler ve askılıklarla açık bir giyinme bölümü yaratabilirsiniz.
Mavi, mor, kırmızı gibi koyu tonları; gümüş, deri, ay¬na gibi mobilya ve aksesuvarlarla tamamlayın. Bu tarz mobilyalar ışığı yansıttığından mekânın daha aydınlık ve büyük görünmesini sağlaycaktır.
Plastik ve karton kutularla odadaki dağınıklığa son verin! Birçok mağazada bulabileceğiniz bu kutuları kendiniz yapmayı da deneyebilirsiniz.

Romantik bir odada uyanma-nın en kestirme yolu, modası hiçbir zaman geçmeyen tül cibinliklerdir, unutmayın!
Eski çekmecenizin kulplarım değiştirerek küçük ama etkisi büyük sonuçlar yaratın!
(Maruzdaki kalorifer peteklerinin görüntüsünden hoşlanmıyorsanız onları boyamayı deneyebilirsiniz. Boyayı sünger ya da kaim bir kağıtla uygulayarak patine etkisi yaratabilirsiniz. Sonuç şaşırtıcı derecede güzel olacak.
Kokusu çok baskın olmayan vanilya aromalı mumların mutluluk veren ve dinlendiren bir etkisi olduğunu biliyor muydunuz
Yatak odanızın tavanım duvarlarda kullandığınız rengin bir açık tonuyla renklendirirseniz daha yüksek görünümlü bir tavan elde edersiniz.
Mekânınız küçükse başucunuza sadece küçük bir raf monte edebilirsiniz

Renklerin enerjisini kullanın...
PEMBE: Aşkın rengidir. Huzur veren, yumuşak etkisiyle tekstillerde tercih edebilir, siyahlarla kombine ederek şıklık yaratabilirsiniz.
YEŞİL: Sakinleştirici bir renktir. Kahverengiyle ve turuncuyla kullanılması tavsiye edilir. Duvarlarda ve mobilyalarda kullanarak ferah bir görünüm elde edebilirsiniz.
MAVİ: Yatıştırıcı etkisi olduğundan açık ve koyu tonlan bir arada kullanılmalıdır. Tavanı gece mavisine boyayabilirsiniz.
BEYAZ: Sadeliği ve temizliği temsil eder. Mobilyalarınızda, halı, tekstil ürünlerinde ve aksesuvarları tercih edebilirsiniz.
İnside 3.600 Euro
SARI: Güneşin sıcaklığını yansıttığı için daha enerjik bir ortam sağlar. Tekstil ve aksesuvarlarda kullanabilirsiniz.

Yatıştıncı etkisi olan floral, küçük desenli duvar kağıtlarını tercih edebilirsiniz. Kolay temizlenebilen ürünler seçin. Pastel tonların dışında okyanus mavisi desenler rahatlatıcı etkileriyle yatak odalan için idealdir.
Düğün ve doğum günü gibi unutulmaz anların fotoğraflarını kullanarak yaratacağınız bir kolaj çalışması eşsiz bir dekor oluşturacak!
Yatak odanızda duvara monte edilen dolap ve raflarla daha fazla yer kazanabilirsiniz.
L Odanızda temalı kumaş kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu kumaşlarla mobilyaları kaplayabileceğiniz gibi yatakbaşı olarak duvarınızda da kullanabilirsiniz.
Habertürk


Geri Dön