19 / 03 / 2024

Yataş 77 yeni mağaza açacak!

Yataş 77 yeni mağaza açacak!

Türkiye mobilya ve yatak sektöründeki 40’ıncı yılını kutlayan Yataş Grup, bünyesine katılacak 77 mağaza için yatırımcıları bekliyor.



Türkiye mobilya ve yatak sektöründeki 40’ıncı yılını kutlayan Yataş Grup, bünyesine katılacak 77 mağaza için yatırımcıları bekliyor.


Yataş'tan yapılan açıklamaya göre 2015 İSO Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde bir önceki yıla oranla 127 basamak birden yükselerek 370. sırada yer alan ve halka açık şirketler arasında en çok yükselen marka olan grup, 77 yeni mağazası için birikimlerini karlı bir yatırımla değerlendirmek isteyenleri mobilya, yatak, ev tekstili, aksesuar uzmanlığıyla Enza Home, yatak ve ev tekstili uzmanlığıyla Yataş Bedding mağaza konseptleri ile tanışmaya davet ediyor.


Yataş Grup'un Enza Home mağazaları bin 200 ve 3 bin metrekare arasında, Yataş Bedding mağazaları da 250 ila 500 metrekare arasında değişiyor.


Toplam franchise yatırım maliyeti Enza Home markasında mağaza büyüklüğüyle doğru orantılı olarak 500 bin lira ila 1,2 milyon lira arasında değişiyor. Yataş Bedding markasında ise bu miktar 150 bin-300 bin lira arasında bulunuyor.


Franchise bayiler için hedeflenen aylık ciro Enza Home markasında lokasyona göre ortalama 300 bin-1,5 milyon lira arasında, Yataş Bedding markasında ise 150 bin- 450 bin lira arasında seyrediyor. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen Yataş Grup Genel Müdürü Nevzat Yıldız, kuruluşlarından bu yana her geçen gün gelişen teknolojileri, yenilikçi ürün anlayışları ve artan kalite standartları ile bir dünya şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini bildirdi.


Bu yılın ilk 6 ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 51'lik büyüme gerçekleştirdiklerini aktaran Yıldız, 2016 yılı başından itibaren yurt içinde 26 mağaza açtıklarını ve şu anda inşaatı devam eden mağazalarıyla yıl sonuna kadar 34 mağaza daha açmayı hedeflediklerini dile getirdi.


Yıldız, şunları kaydetti:

"Yurt dışında yıl başından itibaren 5 mağaza açtık, yıl sonuna kadar da şu anda inşaatı ve görüşmeleri devam eden 22 mağaza daha açmayı planlıyoruz. Diğer markalarımızı da dikkate aldığımızda yurt içinde ve yurt dışında toplam 460 satış noktamız bulunmakta. Özellikle modüler mobilya-koltuk üretim ve satışında yakaladığımız büyük başarımız, önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edecek. Getirisi yüksek yatırım için 2017 yılı sonuna kadar açacağımız 77 yeni mağaza için yatırımcılarımızı bekliyoruz."


 

AA


Geri Dön