19 / 03 / 2024

Yatırım amaçlı başvuru bedeli 7 milyar lirayı buldu!

Yatırım amaçlı başvuru bedeli 7 milyar lirayı buldu!

Kalkınma Bakanı Elvan: "Cazibe Merkezleri Programı kapsamında dün itibariyle yatırım amaçlı başvuru bedeli 7 milyar lirayı buldu. Bu miktar her gün artmaktadır"



Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı'na ilişkin, "Dün itibariyle yatırım amaçlı başvuru bedeli 7 milyar lirayı buldu. Bu miktar her gün artmaktadır." dedi.


Mardin'de bulunan Bakan Elvan beraberinde Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile Dicle Kalkınma Ajansınca bir otelde düzenlenen "Cazibe Merkezleri Programı" bilgilendirme toplantısına katıldı.


- "Mardin'de Girişimcilik Destek Merkezi kuracağız"

Bakan Elvan, bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan giderilmesi için ne gerekli her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Bu yönde yapılan en önemli çalışmalardan birinin Cazibe Merkezleri Programı olduğuna dikkat çeken Elvan, "Mardin'de Girişimcilik Destek Merkezi kuracağız. Kalkınma Bankası'nın desteğiyle bu merkezi 2017 yılında kuracağız. Bunun müjdesini buradan vermek istiyorum." ifadesini kullandı.


- "Ülke gündeminden terörü düşüreceğiz"

Bu merkez sayesinde çok sayıda gencin kendi işini kuracağını vurgulayan Elvan, iş arayan gençler değil, iş veren gençler yetiştirmek istediklerini aktardı.


Bakan Elvan, terörle mücadeleye değinerek, şöyle devam etti:


"Allah'ın izniyle biz ülkemizin gündeminden terörü düşüreceğiz. Terörün kökü artık kazınma aşamasına gelmiştir. Bu konuda rahat olun hiç tereddüt içerisinde olmayın. Terör artık bizim gündemimizden çıkacak. Eğer bu terör olmasaydı Mardin, hayal edemediğiniz noktalarda olurdu. Milyonlarca insanın ziyaret edip, kalmak istediği bir kent konumunda olurdu. Terör örgütleri bu bölgemizdeki şehirlerimizin kalkınmasını istemiyorlar. Terörün kökünü kazıyarak Mardin'imizin olması gerektiği yere oturtacağız."


Bakan Elvan, Cazibe Merkezleri Programına girişimcilerin yoğun ilgi gösterdiğini bildirdi.


Cazibe Merkezi Programının Başbakan tarafından açıklandığını anımsatan Elvan, "Daha sonra ön talepleri almaya başladık, ön taleplerde yoğun bir talep olduğunu gördük. Yaklaşık 20 milyar lira üzerinde yatırım yapma talebi geldi. 110 binin üzerinde istihdam öngörüldü. Yaklaşık 3 haftadan beri de resmi talepleri almaya başladık. Dün itibari ile yatırım amaçlı başvuru bedeli 7 milyar lirayı buldu. Bu her gün artmaktadır. 30 binin üzerinde istihdam öngörülüyor. Çok sayıda büyük yatırımcımızın da bu illere yatırım yapmak istediğini biliyorum." ifadesini kullandı.


- "Kalkınma Bankası ücretsiz danışmanlık yapacak"

Elvan, kentlerin belirli alanlarda ihtisaslaşmasını sağlayacaklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:


"Yatırımcımızın elinden tutacağız, işletme açana kadar onun yanında olacağız. Bizler büyük ve deneyimli yatırımcılarımıza öncelik vereceğiz. Yatırımcının karşılaştığı sorunları biz çözeceğiz. Diğer bir özellik ise o yatırımın sürdürülebilirlik olmasını arzu ediyoruz. Diğer bir farkı bütün başvuruları bir masanın üzerine yatıracağız. Burada hangi kente ne tür yatırımlar teklif edilmiş bunlara bakacağız. O kentlerin belli alanlarda ihtisaslaşmasını sağlayacağız. Bu programın diğer bir özelliği Kalkınma Bankası ücretsiz danışmanlık yapacak. "


Daha sonra toplantı basına kapalı devam etti.


AA




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Mardin'de bulunan Bakan Elvan beraberinde Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile Dicle Kalkınma Ajansınca bir otelde düzenlenen “Cazibe Merkezleri Programı” bilgilendirme toplantısına katıldı. Bakan Elvan, bölgeler arası gelişmişlik farkının ortadan giderilmesi için ne gerekli her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Bu yönde yapılan en önemli çalışmalardan birinin Cazibe Merkezleri Programı olduğuna dikkat çeken Elvan, “Mardin'de Girişimcilik Destek Merkezi kuracağız. Kalkınma Bankası'nın desteğiyle bu merkezi 2017 yılında kuracağız. Bunun müjdesini buradan vermek istiyorum” ifadesini kullandı.


30 BİN İSTİHDAM OLUŞTURACAK

Bakan Elvan, Cazibe Merkezleri Programına girişimcilerin yoğun ilgi gösterdiğini bildirdi. Cazibe Merkezi Programının Başbakan tarafından açıklandığını anımsatan Elvan, “Daha sonra ön talepleri almaya başladık, ön taleplerde yoğun bir talep olduğunu gördük. Yaklaşık 20 milyar lira üzerinde yatırım yapma talebi geldi. 110 binin üzerinde istihdam öngörüldü. Yaklaşık 3 haftadan beri de resmi talepleri almaya başladık. Dün itibari ile yatırım amaçlı başvuru bedeli 7 milyar lirayı buldu. Bu her gün artmaktadır. 30 binin üzerinde istihdam öngörülüyor. Çok sayıda büyük yatırımcımızın da bu illere yatırım yapmak istediğini biliyorum” ifadesini kullandı.


Kalkınma Bankası'dan danışmalık

Elvan, kentlerin belirli alanlarda ihtisaslaşmasını sağlayacaklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Yatırımcımızın elinden tutacağız. Bizler büyük ve deneyimli yatırımcılarımıza öncelik vereceğiz. Yatırımcının karşılaştığı sorunları biz çözeceğiz. Diğer bir özellik ise o yatırımın sürdürülebilirlik olmasını arzu ediyoruz. Diğer bir farkı bütün başvuruları bir masanın üzerine yatıracağız. Bu programın diğer bir özelliği Kalkınma Bankası ücretsiz danışmanlık yapacak.“




Yeni Şafak


Geri Dön