25 / 04 / 2024

Yatırım yapmak için en ucuz şehir: Konya!

Yatırım yapmak için en ucuz şehir: Konya!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Konya'da yaz aylarının bitişiyle birlikte gayrimenkul sektöründe hareketlilik yaşanacağını dile getirdi.



Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Konya'nın yatırım yapmak için en ucuz şehir olduğunu bildirdi. Konya'da kiralık daire sıkıntısının olmadığının altını çizen Altınay, "Herkes istediği bölgeden bütçesine göre istediği evi bulmakta hiçbir zorluk çekmiyor" dedi.


Yaz aylarının bitişiyle birlikte gayrimenkul sektöründe hareketlilik yaşanacağını vurgulayan Altınay, kiraların yüksek veya düşük olması arz talep dengesine göre bağlı olduğunu ifade etti. 


Konya'da yeni arsa üretilmesin gerektiği söyleyen Altınay, konut öneri alanı içerisinde olupta tarla vasfında bulunan arazilerin bir an önce imara açılmasını istedi. Altınay "İmara açılmasıyla arsaların konut yapılacak imarlı yerlerinde bollaşması söz konusu olacaktır. Yeni açılacak yerlerle birlikte daire başı birim fiyat 30 bin TL daha aşağıya düşecek, konut maliyetleri de aşağıya doğru çekilecektir. Bu da gayrimenkul sektöründe oldukça hızlı bir hareketliliğe sebep olacaktır" diye sözlerine devam etti. 


Dünya  


Geri Dön