20 / 04 / 2024

Yatırımcılar Şanlıurfa'da otel yapımı için yer arıyor

Yatırımcılar Şanlıurfa'da otel yapımı için yer arıyor

Aralarında Eresin, Green Park, Gürallar'ın da bulunduğu zincirler Şanlıurfa'da otel kurmak için şehir merkezinde yer arıyor



Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, aralarında Eresin, Green Park, Gürallar ve Akfen Holding'in de bulunduğu 7-8 otel grubunun Şanlıurfa'da otel yapmak için yer aradığını belirterek "Biz gruplara yer beğendiremiyoruz. Biz onlara daha çok şehir dışında arazi gösteriyoruz, onlar şehrin içinde istiyorlar. Yer ayarlayabilirsek burayı öteler bölgesi yapmak istiyoruz. 3-4 ay içinde yerleri ayarlayacağız" dedi. Okutan, şu anda 5 bin olan yatak kapasitesini 2 yılda yapılacak yeni yatırımlarla 10 bine çıkarmayı amaçladıklarını kaydederek bunun 300-400 milyon dolarlık yatırım ve 25 bin kişilik istihdam anlamına geldiğini söyledi.

Şanlıurfa Valiliği'nin düzenlediği 'Şanlıurfa Kültür ve Turizm Tanıtma Günleri' kapsamında 110 turizm yatırımcısı ve acentası bir araya geldi. Vali Okutan'a göre Urfa'da şu anda özel şahıslarda 17 han ve 70 konak bulunuyor, bunlar yurttaşlardan alınıp restore edilerek turizm amaçlı işletilecek. Urfa'ya yıllık 500 bin turist geldiğini, bunların yüzde 90'inin inanç turizmi için geldiğini aktaran Okutan, sağlık turizminde de projeler geliştirdiklerini, özellikle Ortadoğu'ya hizmet edecek hastaneler kurma çalışmalarının olduğunu söyledi. 15-16 Mayıs'ta Şanlıurfa'da motocross yarışlarının yapılacağını ve etkinliği izlemek için 60 bin kişinin Urfa'ya geleceğini anlatan Okutan, Bozova ve Halfeti'de su sporlarını geliştirmeyi istediklerini belirtti.
Şehriban Kıraç / Cumhuriyet


Geri Dön