24 / 04 / 2024

Yavuz Erkmen'den 'Denizli'ye yatırım yapın' çağrısı!

Yavuz Erkmen'den 'Denizli'ye yatırım yapın' çağrısı!

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, sağlık turizminde ciddi yatırım düşünen iş adamlarını, Denizli'de yatırım
yapmaya davet etti



Yavuz Erkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Aralık ayı başında Resmi Gazete'de duyurulan turizm tahsisi yapılacak alanlardan Denizli'de yer alanlarla ilgili bilgi verdi.

"Bu alanlar içerisinde ilimizin Akköy ilçesi Gölemezli beldesinde üç tane 750 yataklı, iki tane de 300 yataklı tesis yapılabilecek alan duyuruya çıktı" diyen Vali Erkmen, şöyle konuştu:

"Tabii bunun anlamı o bölgedeki jeotermal enerjinin, yani suyun da olmasından ötürü yerli veya yabancı turizm yatırımcıları o bölgede bu tahsisleri değerlendirip yatırım yapabilecek. Tabii 4 Ocak'a kadar müracaatlar alınacak ve akabinde Kültür ve Turizm Bakanlığınca değerlendirilecek. Buradaki amaç, özellikle ilimiz açısından değerlendirildiğinde jeotermal su bakımından Denizli'nin çok zengin bir yer olduğunu biliyoruz. Pamukkale, Karahayıt bölgesinde yaklaşık 10 bin civarında yatak kapasitesi mevcut. Ama bir taraftan da yeni nitelikli yatakların devreye girmesi, ilimiz turizmine çok büyük katkı sağlayacaktır. Her zaman ifade ettiğimiz gibi biz Denizli'de turizmin bir günlük değil, daha uzun süreli olmasını istiyoruz. Yani gelenler yalnız Pamukkale'de
dünya güzeli travertenleri ve oradaki doğal güzelliği görmekle yetinmesin, bir akşam konaklama yerine bir hafta, on gün süreli sağlık turizmi amaçlı da burayı tercih etsinler."

-NİTELİKLİ YATAK EKSİKLİĞİ-

"İşte sağlık turizminde de bize en büyük avantaj sağlayacak unsurlardan biri olan nitelikli yatak eksikliğini de bu şekliyle, bu tahsisler sonrası gidereceğimizi düşünüyorum" diyen Erkmen, şöyle dedi:

"Bir aylık bir sürede yalnız Denizli için değil, Denizli ile ülkemizin değişik yerlerindeki alanlar da çıktı duyuruya. Bizim amacımız ciddi ve yatırım yapmayı düşünen yerli olsun, yabancı olsun, turizm yatırımcılarının bölgemize
gelip bu fırsatı değerlendirmesini arzu ediyoruz. Bir bölge içerisinde 5 tane tesis yapılabilecek alan var. 5'i için ayrı ayrı müracaat edilecek ve bunlar değerlendirmeye alınacak. Bunlarla ilgili şartname de Kültür Bakanlığı'nın resmi sitesine kondu. Yatırımcılarımızın o siteye girdikleri takdirde şartnameyi Türkçe ve İngilizce olarak orada görmeleri mümkün."

Dünyada ve Türkiye'de turizm sektörünün gelişmesiyle birlikte alternatif turizm seçeneklerinin gündeme geldiğini, deniz turizminin yanında on iki aylık zamana yayılan termal turizmin de önem kazandığına işaret eden Vali Erkmen, şöyle devam etti:

"Denizli, gelecek perspektifi açısından baktığımız zaman sağlık turizminden çok büyük gelir sağlayacak konumda. Şu anda Pamukkale ve Karahayıt bölgesinde beş yıldızlı, dört yıldızlı, üç yıldızlı veya daha küçük pansiyon tipi tesislerde yaklaşık 10 bin yatak kapasitesi var. Ama öyle zaman oluyor ki bunlar yetersiz kalıyor. Burada amaç, bölgeye bir günlük gelişlerden ziyade, burada bir hafta on gün süreli nitelikli tesislere insanları kanalize edebilmek, çekebilmek.

İşte bu amaçla jeotermal sudan yararlanarak bu amaçla gelecek olan insanların aradığı niteliklere sahip, yani içinde Spa merkezi olan, diğer birtakım sportif aktivitelerin yapılabileceği, yani sağlık turizminin içeriğine uygun tesisler yaratmak. Bütün amaç bu. Sadece su değil, suyla birlikte bu tesisleri de yaratıp komple tesisler meydana getirebilmek. Böylelikle bugün diyelim ki şu anda Pamukkale, Karahayıt bölgesine yıllık 1 buçuk milyon turist geliyorsa, toplamda Denizli'ye 1 milyon 800 bin küsur geliyorsa, bu sayıyı en az ikiye, üçe katlamak. Bütün amaç bu" şeklinde konuştu.

-HAVAALANININ SERBEST KULLANIMA GEÇMESİ-
Bir taraftan havaalanının serbest kullanım şekline geçmesiyle, havayoluyla yurt içinden ve yurt dışından gelecek turist sayısının artacağını ifade eden Vali Erkmen, şunları kaydetti:

"Artan turist sayısıyla bunlara cevap verebilecek nitelikte yatak sayısının da artması gerekiyor. Bu nedenle bizim açımızdan bu tahsisler önem taşıyor. Yerli ve yabancı ciddi yatırım düşünenleri, yatırımcıları, Denizli'de
yatırım yapmaya davet ediyoruz. Çünkü burada bir potansiyel var. Denizli'de turizm her gün sayısal anlamda artarak devam ediyor. Gelecekte de bu sayıyı ikiye, üçe katlama gibi bir hedefimiz var ve bu hedefimiz doğrultusunda da mutlak surette nitelikli yatak sayısının artması şart" dedi.

Denizli'nin,  İzmir  ve İstanbul'dan gelen demir yolu hattının kesişme noktasında yer aldığına işaret eden Erkmen, "2010 yılında hızlı tren konusunda da bildiğiniz gibi proje ihalesi yapıldı. Bu projenin tamamlanıp ne yapılacağı
ortaya çıktıktan sonra yatırımcıların önüne hızlı tren konusu da gelecek. Bu da, bu bölgedeki turizm anlamında potansiyeli daha da artıracaktır. Hızlı tren gerçekleştiği zaman daha fazla turist, Antalya'dan Denizli'ye gelecektir" dedi.

-DTO BAŞKANI ÖZER-
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer de, alternatif sektör arayışında olan Denizlili yatırımcıları, termal turizm sektöründe yatırım yapmaya çağırdı.

Özer, yatırımcıları, jeotermal enerji konusunda büyük bir potansiyele sahip Denizli'ye yatırıma çağırarak, şunları kaydetti:

"Geç kalınmış, fakat bir an önce hayata geçirilmesi gereken bir konu. Ülke genelinde tahsis edilen 48 alandan 5'i ilimizin Akköy ilçesinde bulunuyor. Denizli'nin altı termal suyla kaynarken bu jeotermali ısıtmada ve sağlıkta yeterince kullanmıyoruz. Yıllık iki milyon turist, Antalya'dan günübirlik olarak gelip fazla kalmadan gidiyor. Kazandırılacak modern tesislerle turistlerin konaklama süresi de artacak. Bunları bir başlangıç olarak görüyoruz. Denizli her yönden gelişimini sürdürmektedir. Önemli olan Denizli'nin ve ülkemizin kazanmasıdır. Alternatif sektörlere yönelen Denizlili yatırımcılarımız için turizm de gelecek vaat eden, önü açık bir sektördür. Durumları müsait yatırımcılarımızın bu fırsatı iyi değerlendirmelerini istiyoruz."
AA


Geri Dön