28 / 03 / 2024

Yavuz Işık: İnşaatlarda KGS belgeli kaliteli hazır beton kullanılmalı!

Yavuz Işık: İnşaatlarda KGS belgeli kaliteli hazır beton kullanılmalı!

THBB Başkanı Yavuz Işık, KGS belgeli denetim kalitesine sahip beton kullanarak depremi az hasarla atlatmanın mümkün olduğunu bildirdi.



Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, 17 Ağustos Marmara depreminin 17'inci yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye nüfusunun yüzde 95'inin deprem bölgelerinde yaşadığını hatırlatarak, en büyük sorunun deprem bilincinin hala oluşturulamaması olduğunu vurguladı. 


Türkiye'nin hala deprem felaketine hazır olmadığını, depremle yaşamanın öğrenilmesi gerektiğini belirten Işık, depremi az hasarla atlatmanın vatandaşın elinde olduğunu ifade etti. 


Işık, şunları kaydetti:


"Denetim kalitesine sahip beton kullanımı ile depremi az hasarla atlatmak bizim elimizde. Kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılacak Kalite Güvence Sistemi (KGS) belgeli kaliteli hazır beton olası bir depremde birçok hayat kurtaracaktır. Yapılacak çalışmaların deprem bilinci ile deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde hızlandırılması gerekiyor. Bu hususta THBB üyelerinin ürettiği KGS belgeli kaliteli hazır betonun kullanılması da büyük önem teşkil ediyor. Depreme karşı tüm malzemelerde olduğu gibi, hazır betonun da üretim sürecinin tamamını kapsayacak şekilde denetlenmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Yapılan araştırmalar, büyük depremin çok da uzak olmadığını gösteriyor. Bu tablo durumun ciddiyetini net bir şekilde gözler önüne seriyor."


THBB olarak, depreme karşı bilinçli yapı malzemesi kullanılması konusunda ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade eden Işık, Türkiye'de son yıllarda beton üretimi konusunda olumlu yönde bir gelişme olduğunu, Türkiye'nin hazır betonda teknoloji yetkinliğini ispatladığını belirtti. 



AA


Geri Dön