26 / 04 / 2024

Yavuz Özcan Parkı yeni cazibe merkezi oldu!

Yavuz Özcan Parkı yeni cazibe merkezi oldu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yıktığı İl Özel İdaresi eski binası yerine yapılan Kadın Yarı ve Yavuz Özcan Parkı yeni cazibe merkezi oldu.Vatandaşlar yapılan düzenlemeden memnun.




Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin eski İl Özel İdare Binası alanı yerinde Antalya'ya kazandırdığı park ve yürüyüş parkuru, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Büyükşehir Belediyesi'nin İl Özel İdare binasını yıkarak yerine yaptığı, Kadın Yarı ve Yavuz Özcan Parkı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı toplu açılış töreniyle hizmete girdi. "Çocuk ve Çiçek, Sanat ve Çiçek temalı yeşil alanları, Kadın Yarı vadisi içindeki yürüyüş yolları ile büyük beğeni toplayan park, Antalya'nın yeni cazibe merkezi oldu. 


TEMALI PARK 

Sanat ve Çiçek temalı Yavuz Özcan Parkı'nda gerçek insan ölçüleriyle orantılı bitki heykellerinden oluşan küçük bir orkestra, piyano formunda süs havuzu ilgi çekiyor. Park, yeşil alanları, içinden su akan piyanosu, amfi tiyatrosu, süs havuzları, oyun alanları, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler bitki heykelleri ile beğeni topluyor. Antalyalılar da yıllardır çirkinlik abidesi şeklinde duran binayı göreve gelir gelmez yıkarak, kente yeşil alan olarak kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür ediyor. Vatandaşlar, alanın kente ve turizme kazandırılmasının Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in başarılı hizmet anlayışının bir eseri olduğunu vurguluyor. 


En iyi hizmeti yaptı


Antalyalılara yapılacak olan en iyi hizmeti Menderes Türel yaptı. Bir Antalyalı olarak turizme yönelik bir hizmet oldu. Bu bölgede restoran işletmecisiyim. Yıllardır burada yaşıyorum. Önceki halini çok iyi hatırlıyorum. Burada keşmekeş işletmeler vardı. Böylesine güzel bir dokunun içinde Antalya'ya yakışan bu değildi. Denizin harikulade güzelliğini bu işletmeler bozuyordu. Hiçbir dokuya zarar vermeden harikulade bir çalışma olmuş. 


Dört dörtlük oldu


Menderes Türel'in başa geçer geçmez yaptığı çalışmaların hepsi çok güzel. Türel ile birlikte her şey dört dörtlük oldu. Antalya, Antalya oldu. Almanya'da yaşayan oğlum bile Antalya'nın ne kadar güzel bir yer haline geldiğini söylüyor. Beton yığını olan bu alan iş çıkışı soluklanabileceğimiz, akşamları ailemizle ziyaret edebileceğimiz bir yer haline geldi. Bu kente yaşayan birisi olarak çok mutluyum. 


Antalya için kazanç


Menderes Türel'in projelerinden çok memnunuz. İl Özel İdare binası, yıllardır şehrin kanayan yarasıydı. Çirkin görsellik abidesi Antalya'ya hiç yakışmıyordu. Bu park Antalyalılar ve turizm için kazanç. Ayrıca caddeyi kullanmadan vadinin içinden yapılan merpenler sayesinde karşıya geçmek ayrı bir güzellik olmuş. Manzara harika. 




Sabah 


Geri Dön