19 / 04 / 2024

Yavuz Selim Köşger: Sinop gelecek yıllarda büyük yatırımlara ev sahipliği yapacak!

 Yavuz Selim Köşger: Sinop gelecek yıllarda büyük yatırımlara ev sahipliği yapacak!

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, "Önümüzdeki 10 yıl Sinop için oldukça önemli. Büyük bir değişim bekleniyor. Özel sektörün de nükleere yönelik teknoloji yoğunluklu yatırımlara başlaması lazım" dedi.



SİNOP (İHA) - Vali Yavuz Selim Köşger, Sinop'un gelecek yıllarda büyük yatırımlara ev sahipliği yapacağını belirterek. Sinop'un ar olan potansiyelinin ortaya çıkartılması yönüyle hem idarecilere, hem de özel sektöre büyük görevler düştüğünü söyledi. Sinop gibi bir ilde görev yapmaktan onur duyduğunu ifade eden Vali Köşger, "Doğa olarak coğrafya olarak ve insan dokusu olarak çok güzel bir vilayette bulunuyoruz. Sinop'a vali olmak gerçekten onur verici bir şey. Böyle bir şehirde Vali olarak bulunmak bir insanın kişisel bibrografyasında, gelecek kuşaklara iftiharla anlatabilecek bir şekilde güzellikte bir şey. Bu açıdan memnunum. Sinop'un potansiyeli var. Şuana kadar çeşitli nedenlerle bu potansiyeli değerlendirilememiş. Bunu bir tespit olarak söyleyebiliriz. Yani güzel bir turizm beldesi olacak bir yer burası. Karadeniz'in Antalya'sı olabilirdi. Hala olabilir. O yönde çalışmamız lazım. Sinop'u tanıtmamız lazım. Sinop'un değerlerini güzelliklerini Türkiye'ye ve tüm dünyaya anlatmamız lazım. Burada basına çok büyük bir vazife düşüyor. Basın mensubu arkadaşlarımızın Sinop'la ilgili olumlu şeyleri öne çıkararak her zaman haber yapmakta fayda var. Sinop'un imajının oluşmasında bu önemli. Sinop'u tam bir değişimin eşiğinde yakaladık. Bu açıdan da kendimi şanslı görüyorum. 


Önümüzdeki 10 yıl çok önemli. Büyük bir değişim bekliyor Sinop'u. Sinop daha önce iki kere burada çalıştay yapılmış 1997 ve 2000 yılında. O çalıştayların sonuç dokümanlarını okuyorum. Orada sorun olarak bahsedilen birçok şey şuan çözülme aşamasına gelmiş durumda. En temel sorun olarak sürekli dile getirilen ulaşım konusu tamamen ortadan kalkmak üzere. Teşvik sorunu bir diğer konu. Sinop kendi kamu yatırımlarını kaybetmiş. Onların geri gelmesini istiyor. Şimdi kamu yatırımları da geliyor. Çok büyük yatırımlar gelecek. Dolayısıyla önümüzdeki 10 yılı çok iyi yönetmemiz lazım. 


Sinop'un kentsel dönüşümünü iyi sağlamamız lazım. 

Kent altyapısını, sosyal altyapıyı iyi dönüştürmemiz lazım. Önümüzdeki 10 yılı iyi planlayarak hareket etmemiz lazım bunun için Ocak ayında yine bir çalıştay yapacağız. Sinop'un bütün sorunlarını turizm, kalkınma, altyapı, kent sorunları hepsini ayrı ayrı tartışacağız ve oradan çıkan sonuçlarla önümüzdeki 10 yılı şekillendirmeye çalışacağız. Sinop potansiyeli olan ama o potansiyeli henüz değerlendirememiş önümüzdeki 10 yılda hak ettiği atağı yapacak bir il" diye konuştu. 


Tünaydın


Geri Dön