26 / 04 / 2024

Yavuz Sultan Selim Camisi'ndeki Abdülmecid evi restorede!

Yavuz Sultan Selim Camisi'ndeki Abdülmecid evi restorede!

Osmanlı İmparatorluğu'nun padişahlarından Sultan Abdülmecid'in, Yavuz Sultan Selim Camisi'nin bahçesindeki evi restore ediliyor. 2009 yılında restorasyon çalışmalarına başlanan yapının 2011 yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor  



Osmanlı İmparatorluğu'nun padişahlarından Sultan Abdülmecid'in, Yavuz Sultan Selim Camisi'nin bahçesindeki evi restore ediliyor. 2009 yılında restorasyon çalışmalarına başlanan yapının yanlış kullanım ve müdahaleler nedeniyle inşa edildiği döneme ait izlere zarar verildiği tespit edildi. Eserin restorasyonunun 2011 yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

ZEYNEL YAMAN/Sabah

En eski mevlevihane restorasyonu bitiyor
İstanbul'un en eski Mevlevi tekkesi olan 520 yıllık Galata Mevlevihanesi'nin kalan kısımları da yenilendi. İl Özel İdaresi tarafından Mevlevihanenin hazireleri, şadırvanı, kuyuları ve sarnıcında başlatılan restorasyon bitmek üzere. Şu ana kadar mezarların şakulünden kaymış kaideleri ve mezar taşları, Adile Sultan Şadırvanı'nın kubbesi, su tesisatı gibi işlemler tamamlandı. Çalışmaların Şubat 2012'de tümüyle bitmesi bekleniyor.

ALİ OKTAY/Sabah


Geri Dön