18 / 04 / 2024

Yavuz Sultan Selim Camisi'nin restorasyonunun tamamlandı

Yavuz Sultan Selim Camisi'nin restorasyonunun tamamlandı

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü İbrahim Özekinci, Yavuz Sultan Selim Camisi'nin restorasyonunun tamamlandığını bildirdi



Özekinci, yaptığı yazılı açıklamada, Yavuz Sultan Selim Camisi ve külliyesinde 2006 yılında başlatılan restorasyunun tamamlandığını bildirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 31 Ocak Pazar günü ikindi namazı öncesinde camiyi ibadete açacağını ifade eden Özekinci, şunları kaydetti:

"Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan ve kitabesine göre 1522 yılında tamamlanan Yavuz Sultan Selim Külliyesi, İstanbul'un sur içinde bulunan beşinci tepesinin üzerine kurulmuştur. Külliye, camisine değişik dönemlerde eklenen dört türbe, şadırvanlı ve revaklı avlu, misafirler için tasarlanmakla birlikte yapıya doğu ve batıdan bitişen dörder odalı tabhane, medrese ve mektepten oluşmuştur. Vakıflar Genel Müdürlüğünce İstanbul'da şu an itibarıyla 140 vakıf eseriyle ilgili restorasyon çalışmaları sürdürülmekte olup, Genel Müdürlük ülke genelinde son 7 yılda 3 bin 383 vakıf eserini restore ederek ayağa kaldırmıştır."
AA


Geri Dön