29 / 03 / 2024

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son hazırlıklar yapılıyor!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son hazırlıklar yapılıyor!

26 Ağustos'ta açılışı yapılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son hazırlıklar yapılıyor.Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücreti KDV dahil otomobiller için 9,9 lira, kamyonlar için 21,29 lira olacak.



26 Ağustos'ta açılışı yapılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son hazırlıklar yapılıyor.


20 soruda Yavuz Sultan Selim Köprüsü!


Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin KDV dahil otomobiller için 9,9 lira, araçlar büyüdükçe aksına bağlı olarak değişecek ücretin kamyonlar için 21,29 lira olacağını belirtmişti.


Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son videosu


Yavuz Sultan Selim Köprüsü nde son hazırlıklar yapılıyor!


AA




Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul’da üçüncü köprü için geri sayım devam ediyor. Artık son hazırlıkları tamamlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü toplam 59 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş köprüsü unvanının da sahibi olacak...


İstanbul’da açılışı 26 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde son hazırlıklar tamamlandı. Köprü, takılan Türk bayrakları, çekilen şeritleri ile 5 bin metre yükseklikten böyle gözüküyor.

 

4.5 milyar TL’ye

 

Toplam 59 metrelik genişliği ile açıldığında dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak üçüncü köprüde trafik akışı 8 şeritli karayolu ile sağlanacak. Ayrıca 2 şerit demiryolu da bulunacak. 1408 metresi deniz üzerinde olmak üzere toplam 2 bin 164 metrelik köprü toplam 4.5 milyar TL’ye mal oldu.

 

Geçiş ücreti 9,9 lira

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin KDV dahil otomobiller için 9,9 lira, araçlar büyüdükçe aksına bağlı olarak değişecek ücretin kamyonlar için 21,29 lira olacağını belirtmişti. 


Vatan


Geri Dön