28 / 03 / 2024

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden hızlı tren geçecek!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden hızlı tren geçecek!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne uzanan yeni bağlantı yolu hizmete girdi. Başbakan Binali Yıldırım, açılıştaki konuşmasında, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün üzerinden ayrıca demiryolu da geçecek, hızlı tren de geçecek'' dedi.



Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolu açıldı. Başbakan Binali Yıldırım, açılışta konuştu. Yıldırım, "En pahalı hizmet olmayan hiz mettir. Nasıl yürüyecektin yol olmasaydı? Yolları yaptık, güzel güzel, tıpış tıpış yürüyorsun" diye konuştu.


Yolun yapımı sırasında çevreye de önem verdiklerini aktaran Yıldırım, 90 kilometrelik ana otoyol ve yan yollarıyla birlikte 200 kilometreden fazla güzergahta 4 milyona yakın ağaç dikildiğini, 1 milyon ağacın daha dikileceğini söyledi.  


Ayinesi istir kişinin, lafa bakılmaz, eserler ortada" diye konuşan Yıldırım "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün üzerinden ayrıca demiryolu da geçecek, hızlı tren de gececek. O trenin bir ucu İzmit'e bağlanacak, diğer ucu da karsı tarafta Edirne'ye giden Halkalıdaki hızlı trene bağlanacak. Yani Kanal İstanbul'un üzerinden gececek, oradan Edirne hattına bağlanacak, ver elini Avrupa. Yavuz Sultan Selim Köprüsü... Laf ediyorlar. Efendim bu köprü pahalıymış, şuymuş, buymuş. Bunların isleri güderi yapılan şeylere çamur atmak. Biz bunlara bakmayacağız" dedi.



Star 


Geri Dön