23 / 04 / 2024

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün çalışmaları havadan görüntülendi!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün çalışmaları havadan görüntülendi!

İstanbul’un 3. Boğaz Köprüsü olan Yavuz Sultan Mehmet Köprüsü’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Köprünün ayakları ‘A’ şeklini aldı bile. Köprünün inşaat çalışmaları havadan görüntülendi...



İstanbul’un 3. Boğaz Köprüsü olan Yavuz Sultan Mehmet Köprüsü’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Köprünün ayakları ‘A’ şeklini aldı bile. Kulelerin zirvesine yerleştirilen kamera yardımıyla çekilen fotoğraflar kamuoyu ile paylaşıldı. İstanbul’un boğaz manzarasının güzelliğini birkez daha gözler üzerine görüntülerde Boğaz adeta yekpare olmuş durumda. 


VİNÇ YARDIMI İLE FOTOĞRAFLAR ÇEKİLDİ

İstanbul Boğazı’nın kuzeyinde Sarıyer Garipçe Köyü ile Anadolu yakasında Beykoz Poyrazköy arasında yapımı süren 3’üncü boğaz köprüsünün 322 metrelik ayakları tamamlandı. Ayakların yapımında kullanılan kule vinçten çekilip sosyal medyada paylaşıyan fotoğraflardaki boğaz manzarası ise görenleri hayran bıraktı. Fotoğraflar, ayakların son halini de gözler önüne serdi. 322 metreden muhteşem Boğaz panoromik görüntüsü yeni köprünün manzarasının güzelliğini bir kez daha ortaya serdi.


6 BİN İŞÇİ ÇALIŞIYOR


Proje kapsamında yer alan yaklaşık 115 kilometre uzunluğunda otoyol ve bağlantı yolları, viyadükler, otoyol köprüleri ve tüneller ile üçüncü Boğaz Köprüsü’nün yapımında yaklaşık 6 bin 500 kişi çalışıyor. Tamamlanması durumunda, 59 metre genişliği ile dünyanın en geniş asma köprüsü, 1408 metre uzunluğu ile dünyanın raylı sisteme sahip en uzun asma köprüsü, 322 metre yüksekliği ile dünyanın en uzun kulesine sahip asma köprüsü unvanlarına sahip olacak. 


Yenişafak


Geri Dön