25 / 04 / 2024

Yavuz Sultan Selim ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde son durum!

Yavuz Sultan Selim ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde son durum!

Üçüncü köprünün birleşmesi için son 17 tabliye kalırken, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun en önemli parçası olan Körfez Köprüsü de bitime gün sayıyor.



Türkiye'nin dev köprü projelerinde çalışmalar tam gaz sürüyor. Dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliğini taşıyan ve İstanbul trafiğini rahatlatacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü hızla sona yaklaşıyor. 3’üncü köprünün birleşmesine son 17 tabliye kalırken, her iki kulede de betonarme imalatları tamamlandı. Avrupa yakasına 20 Asya yakasına 20 adet olmak üzere 40 adet standart çelik tabliye segmenti ve 2 adet geçiş segmenti ile birlikte toplam 42 adet çelik tabliye segmenti yerleştirildi. Son yerleştirilen segmentlerde kaynaklı birleşim işlemleri devam ederken geriye kalan 17 adet tabliyenin de yapımı devam ediyor.


Sadece 391 metre kaldı 

Köprünün her iki yakasını birleştirecek olan toplam bin 408 metre uzunluklu ana açıklıktaki tabliyenin bin 17 metresinin yapımı tamamlanırken geriye 391 metrelik mesafe kaldı. 


Betonarme tamamlandı 

KULE üst bağlantı kirişi paneli montaj işlemleri devam eden köprüde, betonarme imalatların yüzde 100’ü tamamlandı. Asma bölgesinde çelik tabliye segmentlerinin kaldırılmasında kullanılacak olan vincin kediyolu (catwalk) üzerine montaj işleri ise halen devam ediyor. 


Erdoğan helikopterle inceledi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte helikopterle Bursa’ya giderken İzmit Körfez Geçişi Köprüsü’nü havadan inceledi. Erdoğan’ın incelemesi nedeniyle önlemler alındı. Erdoğan’ın bulunduğu helikopter köprünün güzergahı boyunca ilerledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, nisan ayında ulaşıma açılması planlanan köprüyü havadan incelerken, helikopter daha sonra Bursa yönüne doğru gitti. 


Akşam 



Bu haber Bugün Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Avrupa ve Anadolu yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde iki yakanın birleşmesine 17 tabliye kaldı


Dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliğini taşıyan ve İstanbul trafiğini rahatlatacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. 3’üncü köprünün birleşmesine son 17 tabliye kalırken, her iki kulede de betonarme imalatları tamamlandı. Avrupa yakasına 20 Asya yakasına 20 adet olmak üzere 40 adet standart çelik tabliye segmenti ve 2 adet geçiş segmenti ile birlikte toplam 42 adet çelik tabliye segmenti yerleştirildi. Son yerleştirilen segmentlerde kaynaklı birleşim işlemleri devam ederken geriye kalan 17 adet tabliyenin de yapımı devam ediyor.

 

Her iki yakayı birleştirecek olan bin 408 metre uzunluklu ana açıklıktaki tabliyenin bin 17 metresinin yapımı tamamlanırken geriye 391 metre mesafe kaldı. Tabliyelerin bağlandığı eğik askı kablolarının montajı devam eden köprü şantiyesinde kablo bileziklerin montajı da sürüyor.


Geri Dön