25 / 04 / 2024

Yavuz Sultan Selim'in adına hatıra ormanı kuruldu!

Yavuz Sultan Selim'in adına hatıra ormanı kuruldu!

Osmanlı İmparatorluğunun 9. padişahı Yavuz Sultan Selim'in adına Tekirdağ'da hayatını kaybettiği yerde hatıra ormanı kuruldu.




     Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Yavuz Sultan Selim'in 21 Eylül 1520'de, sırtındaki aslanpençesi hastalığı sebebiyle hayatını kaybettiği yer olan ve adını bu olaydan alan Muratlı ilçesine bağlı Yukarısırt köyünde hatıra ormanı oluşturuldu. 

     Bal ormanı niteliği taşıyan 120 dekar alana kurulu hatıra ormanı, yanındaki meşe ormanıyla 600 dekar büyüklüğe ulaşıyor. 

     Ihlamur, akasya, badem, akçaağaç, kızılcık, dişbudak, dut, mahlep, çınar, karaçam, sedir, servi, olmak üzere 27 bin boylu fidan dikilen ve orman köylüsünün hizmetine sunulan hatıra ormanından köylüler ıhlamur çiçeği, badem, kızılcık suyu, dut pekmezi, mahlep reçeli ve bal elde edebilecek, aynı zamanda yaz aylarında piknik yapıp dinlenme fırsatı bulabilecek.

     Hatıra ormanına ayrıca Yavuz Sultan Selim'in adına bir çeşme ve gölet yapma çalışmaları devam ediyor. Tekirdağ Valiliğince de bir anıt mezar ve ziyaretgah inşa edilmesi planlanıyor.

     Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının, geçmişte görev alan önemli devlet, bilim ve ilim adamlarının isimlerinin yaşatılması ve değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılması adına hatıra ormanları tesis etmeye devam edeceği kaydedildi. 


AA


Geri Dön