25 / 04 / 2024

Yazlık ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Yazlık ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Yaka inşaat Türkiye'nin en büyük yazlık merkezlerinden Aydın'ın Kuşadası ve Didim ilçelerinde bugüne kadar binlerce aileyi konut sahibi yaptı



TÜRKİYE'nin en büyük yazlık merkezlerinden Aydın'ın Kuşadası ve Didim ilçelerinde bugüne kadar binlerce aileyi konut sahibi yapan Yaka inşaat, 61 adet çelik taşıyıcı sistemli dubleks 32 adet betonarme dubleks villa ve 184 adet rezidanstan oluşan Düşler Yakası-2 sitesinde, toplamda 277 aileyi daha 4 mevsim tatil tadında bir yaşama davet ediyor. Bugüne kadar ağırlıklı olarak Aydın, Kuşadası, Akbük ve Güllük'te büyük siteleri hayata geçiren Yaka İnşaat; daha önce Kuşadası'nda Düşler Yakası Sitesi (151 villa), Batı Yakası Sitesi (168 villa), Ada Yakası Prestij Villaları (44 villa), Mavi Yaka Sitesi (179 villa) ve Ege Yakası Sitesi (152 villa) ile daha birçok projeyi tamamladı.

10 bin kişi sorunsuz yaşıyor
Aydın merkezde ise Yaka Konakları (70 villa), Köy Yakası Sitesi (32 dubleks apartman tipi ev), Bahçeşehir Sitesi (84 daire), Yakahisar Sitesi (36 daire ve mağazalar) gibi projelere imza atan Yaka İnşaat, mimar Nilüfer Öztürk, mimar Cem Cemil Öztürk, işletmeci Çağdaş Can Öztürk ve işletmeci Deniz Can Öztürk'ün ortak olduğu bir aile şirketi. Şirket, 1986 yılından bu yana, Kuşadası ve Aydın'dan başka Güllük'te Deniz Yakası Sitesi (124 villa), Bodrum Yakası Sitesi'ni (56 villa) de hayata geçirdi.  Yaka inşaat Yönetim Kurulu Başkanı, mimar Cem Cemil Öztürk, "Teslim ettiğimiz ve sorumluluklarını üstlendiğimiz konut sayısı 3 bini aştı. Bu evlerde 10 binden fazla kişi yıllardır sorunsuz yaşıyor" dedi.

Plaja yürüme mesafesinde
Cem Cemil Öztürk, Kuşadası'nda daha önce yaptıkları Düşler Yakası, Batı Yakası, Ada Yakası, Ege Yakası ve Mavi Yaka sitelerinden sonra, 277 villa ve villa-rezidanstan oluşan Düşler Yakası-2 sitesini de hayata geçirdiklerini belirtti ve "İki katlı dubleks villalardaki rezidanslar, manzarasına göre 117 bin lira ile 137 bin 500 lira arasında değişiyor. Betonarme dubleks vilfaları 232 bin 500 lira ila 240 bin liradan, çelik taşıyıcılı villaları 250-265 bin liradan satışa sunduk" diye konuştu. Düşler Yakaşı-2, Kuşadası'nın ünlü plajlarına yürüme mesafesinde bulunuyor.

Peşinde 99 bin 500 liraya rezidans
Cem Cemil Öztürk, 117 bin liradan başlayan liste fiyatları üzerinden, tamamı peşin ödemede yüzde 15 indirim yapıldığını belirterek, "Bu anlamda, rezidans fiyatları peşinde 99 bin 500 liraya iniyor. Vadeli ödemede ise liste fiyatının yüzde 10'u peşin ödeniyor. 11 bin 700 liradan başlayan peşinatlarla, kalan tutarı 30 ay vadeli (faizsiz-sabit fiyatlı) ödeme imkanı sunuyoruz. Müşterilerimiz, 18 aydan sonra 60 ay vadeli konut kredisi alıp ödeme planını toplam 78 aya çıkarabilir" dedi. Müşteriye göre ödeme tablosu da oluşturduklarını söyleyen Cem Cemil Öztürk, "Müşterinin önerisi üzerinden fiyatlandırma da yapıyoruz. Kısaca, her bütçeye uygun ödeme planı uyarlayabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Cem Cemil Öztürk ayrıca,, "Konut haricinde, ticari projeler de geliştirdik. 2000'de 7 ay içinde 37 Tansaş mağazası yapıp teslim ettik. Aydın'ın ilk ve en büyük organik tarım projesini 2002'de 1500 dönüm arazide hayata geçirdik" dedi.

Özellikle hanımlar bu yazlıkları çok sevdi
YAKA İnşaatın son projesi Düşler Yakası-2'de her türlü sosyal aktivitenin sunulmasının yanında, sitenin şehir merkezine ve Kuşadası'nın ünlü plajlarına yürüme mesafesinde olması da çok önemli bir artı... Projede; 61 adet çelik karkas taşıyıcı sistemli dubleks villa, 32 adet betonarme dubleks villa, 184 adet apartman tipi villa-rezidans bulunuyor.

Villa-rezidanslar: Bunlar 80 metrekare toplam alanlı 2 katlı, villa görünümünde, 2 yatak odalı, 2 banyolu butik evler. 1-2 çocuklu aileler için ideal. Kupon gibi bir çözüm. Örnek evi gezen aileler, özellikle kadınlar çok beğeniyor. Hatta, 'mucize çözüm' vurgusu yapan çok kişi oldu.

Dubleks villalar: Betonarme sistemli bu villalarda 3 yatak odası, 2 banyo bulunuyor. Talep üzerine üçüncü banyo eklenebiliyor.

Çelik taşıyıcı sistemli dubleks villalar: 3 yatak odalı, 2 banyolu villalarda hem arazi özellikleri, hem de daha çok manzara için yaşama katı üstte, yatma katları ise altta.

Çelik sistem villalar gelecek yazın taşınmaya hazır olacak

YAKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, mimar Cem Cemil Öztürk, Düşler Yakası-2 sitesinde çelik taşıyıcılı 61 villanın inşaatının yüzde 50 aşamasında olduğunu belirtti ve "Bu inşaatlar yoğun olarak sürüyor. 2010 yılı sonunda en az 40 tanesi tamamlanacak. Gelecek yaz sezonuna tümü hazırlanmış olacak. Örnek villalar ise mobilyalı olarak hazır" dedi. Betonarme sistemli rezidanslardan ise sadece örnek daire yaptıklarını belirten Cem Cemil Öztürk, şöyle devam etti: "Mayıs'tan başlayarak Eylül sonuna kadar Kuşadası'nda beton imalat yasağı var. Bu nedenle inşaata Ekim'de başlanacak; ancak teslim süresi 1 Ocak 2010'dan itibaren 30 ay, yani 2.5 yıl. inşaatlar yılın son çeyreği başlayacak ancak 2012 yazına kadar teslim edilecek. Bundan önceki sitelerimizi 1.5 ila 2.5 yılda, söz verdiğimiz tarihte teslim ettik."

6 havuzu var
Düşler Yakası-2 projesi, 5 ada/parsel olarak planlandı. Her adada yüzme havuzu var. Projede 1 adet de kapalı sıcak havuz bulunuyor. Sitede hamam, sauna, kafe-bar, fitness üniteleri, açık spor alanları (tenis, mini basket), çocuk oyun parkları, otoparklar, giriş-çıkış güvenlik sistemleri, kameralı kontrol sistemleri, sürekli teknik servis, sürekli bahçıvan hizmetleri sunuluyor.

Yazlık ev alırken bunlara dikkat edin!

YAKA inşaat Yönetim Kurulu Başkanı, mimar Cem Cemil Oztürk, günümüzde sayfiye bölgelerinden yazlık alanların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerken,"Bazı kriterlere herkes dikkat etmeli. Biz, projelerimizi bu kriterler bazında geliştiriyoruz" dedi ve yazlık almayı düşünenlerin şu kriterlere bakmasını önerdi:

-Tapu ve ruhsat var mı?

-Projenin konumu ne kadar cazip?

-Alt yapı sorunları var mı?

-Çözümlenebilir nitelikte mi?

-Sigorta değeri var mı?

-Yatırım tutarı ne kadar kârlı?

-Rant üretir mi?

-Ne kadar değer kazanır?

-Projenin tamamlanmasından başlayarak, ilk 5 yılda ne kadar pirim yapabilir?

-4 mevsim oturulabilir mi? Sürekli ikamet için uygun mu?

-Ulaşım ve diğer sosyal olanaklara yakınlığı nedir?

-Manzaranın bugün ve gelecekteki özelliklerinde ters değişim yaşanması riski var mı? Manzara kapanır mı?

-Projeci ve uygulamacı firmanın geçmişi ve referansları güvenilir mi? Deneyimli mi?

-Şirket ortakları ve çoğunluk hissedarlar, mimar veya inşaat mühendisi mi?

-Projeyi yürütenler bilime ve bilimsel sonuçlara ne kadar değer verir? Örneğin, bilimsellikten uzak içgüdüsüne dayanarak, demir hesaplarında demir miktarı çok çıkmış diye tasarrufa gider mi?

-Heyelanı, depremi ne kadar ciddiye alıyor, bu kapsamda ne gibi önlemler almış, izolasyonu önemsiyor mu (ısı, su, ses)?

-Sosyal donatıları var mı? Yeterli mi? Sosyal yaşamın kolaylaştırılması için gerekli organizasyon modelleri var mı?

-Güvenlik önlemleri var mı? Yeterli mi?

-"Ev alma, komşu al" ilkesinden hareketle bu sitede yaşayacak insanların sosyal durumları ve statüleri uygun mu?

Düşler Yakası-2'de örnek evleri gezenler manzaraya hayran kalıyor

CEM Cemil Oztürk, yazlık alırken dikkat edilmesi gereken tüm kriterlere, Yaka inşaat projelerinde uyduklarını belirterek, "Tüm sorulara olumlu yanıt bulduğunuz projeden alım yapabilirsiniz. Bizim Düşler Yakası-2 projemiz, bu kriterlerin tümünü kucaklıyor, özellikle proje alanımızı ve arsalarımızı gören ve örnek evlerimizi gezenler evlerin inşaat kalitesine ve arazimizin muhteşem manzarasına hayran kalıyor" dedi.

www.dusleryakasi2.com

[email protected]

0256 213 03 45


Geri Dön