29 / 03 / 2024

Yazlık ev fiyatları yüzde 40 düştü!

Yazlık ev fiyatları yüzde 40 düştü!

Krizle tatil planı yapanlar ve yazlık almayı düşünenlerin sayısı dip yaptı. Talep azlığı fiyatlara yüzde 40 düşüş olarak yansıdı. Emlak piyasası uzmanları, yazlık almak için en uygun zaman olduğunu söyledi



Havaların ısınması ile birlikte yaz tatili hazırlıkları yapılmaya başlandı. Erken rezervasyonlar tatilcilere, uygun fiyatlar ve ödeme koşulları sunarken, yazlık konutlar da cazip fiyatları ile dikkat çekiyor.  İzmir  Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, krizle birlikte İzmir'deki fiyatların yüzde 35-40 düştüğünü söylerken, havaların ısınması ile piyasada hafif kıpırdanmaların başladığını, ellerini çabuk tutanların uygun fiyatlarda yazlık sahibi olabileceğini vurguladı. 3 yıldır yazlık satışlarında bir gerileme olduğunu, şu anda fiyatların dip yaptığını belirten Güleroğlu, "Yazlık almak için şu an en uygun zaman. Talep hareketlenmeye başladı. Buna bağlı olarak 3-4 ay içinde fiyatlar yüzde 20-25 yükselir" dedi.

5 BİN MÜLK SORUNLU
Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Nevzat Tilkici de, Fethiye'deki fiyatların yüzde 40 düştüğünü belirterek, sektörün krizden dolayı değil, emlakçıların yaptığı hatalardan dolayı gerilediğini söyledi. Tilkici, Akdeniz'deki el sözleşmeleri ile yapılan 5 binin üzerinde mülk satışının sorunlu olduğunu belirtti.

YATIRIMIN TAM ZAMANI
Antalya Kiracılar Derneği Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu ise, Antalya'da hem satılık hem kiralık konutların fiyatlarının yüzde 25 düştüğünü kaydederek, bu durumun yatırımcıların işine yaradığını söyledi. Büyüknohutçu, "Ankara'dan ve İstanbul'dan yatırımcılar, daha sonra makul fiyatlarla satmak üzere konut almaya başladı" dedi.
Takvim


Geri Dön