25 / 04 / 2024

Yazlıkcılar, Ergenekon Cezaevi'nin foseptiğine battı!

Yazlıkcılar, Ergenekon Cezaevi'nin foseptiğine battı!

Ergenekon şüphelilerinin kaldığı Silivri Cezaevi'nde foseptik krizi... 3 bin kişilik cezaevinin arıtma tesisi yetmeyince atıklar kanala bağlandı. Kanalın yanında evi olan yazlıkçılar nefes alamaz hale geldi



Ergenekon davası nedeniyle Türkiye'nin gündemine oturan Silivri Cezaevi bu kez bambaşka bir konuyla konuşuluyor. Avrupa en büyük cezaevi olma özelliğini taşıyan mekanda foseptik krizi yaşanıyor. 3 bin kişiye göre yapılan 'Atık Temizleme Ünitesi' mahkum sayısı 9 bini bulunca taştı. Arıtmanın yetersiz kalması nedeniyle binlerce mahkumla birlikte ağır koku çeken lojmanlardaki personel Adalet Bakanlığı ve İl Çevre Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

SİTELERİ GEZİP DENİZE AKIYOR
Silivri Cezaevi'ndeki kriz Marmara Denizi ve yazlıkçıları da tehdit altına aldı. Temizlenmeyen atık suyun Kınalı Deresi'ne bağlanarak, büyük bir kanalla birlikte Silivri'de bulunan Basın Konutları ile Albayrak Siteleri arasından Marmara Denizi'ne döküldüğü belirlendi. Silivri Belediyesi de cezaevinin yol açtığı kirlilik nedeniyle İl Çevre Müdürlüğü'ne başvurdu.

PSİKOLOJİYİ DE BOZUYOR
ADALET Bakanlığı, Jandarma personeliyle ailelerinin ve yaklaşık 9 bin mahkumun, arıtma ünitesinden yayılan pis koku nedeniyle psikolojilerinin bozulduğu öne sürüldü.

Bakteri kirliliği bütün Marmara'yı etkileyebilir
YETKİLİLER burada meydana gelen kirliliğin tüm Marmara kıyılarını etkileyebileceği uyarısında bulundu. Zararlı bakteri (ekoli) miktarının yüksek olmasının ise ciddi sağlık problemlerine davetiye çıkartabileceği belirtildi. Koli basili olarak bilinen bu bakterilerin ilk belirtileri mide bulantısı, kusma ve ishal şeklinde ortaya çıkıyor.

Dişimizden tırnağımızdan artırıp yazlık aldık, denize giremiyoruz
SİLİVRİ Cezaevi'nin foseptik atığı nedeniyle artık denize bile giremediklerini söyleyen yazlıkçılar isyan bayrağı çekti.
Kötü koku yüzünden sıcak havada percereleri dahi açamadıklarını anlatan yazlıkçılar, 'Ne biz ne de çocuklarımız denize girebiliyor. Bu da yetmezmiş gibi ağır koku ve sivrisinek saldırıları  altında kalıyoruz. Huzur bulmak için dişimizden tırnağımızdan  artırdığımız paramızla yazlık  aldık ancak cehennem azabı yaşamaya başladık' diye konuştu.

Belediye: Gereken uyarıyı yaptık
Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Yıldırım, 'Gerekli uyarıları yaptık. Konuyla ilgili CHP Milletvekilimiz Sacit Yıldız da Meclis'te soru önergesi verdi' diye konuştu.
Silivri Belediyesi Çevre Müdürü Serap Tarı, 'Denize dökülen atık sulardan numune aldık. Bunları tahlil ediyoruz. İl Çevre Müdürlüğü'ne durumu bildirdik' dedi.
Önder ŞUŞOĞLU/Akşam


Geri Dön