29 / 03 / 2024

YDA Group Park Avenue'da fiyatlar 335 bin liradan başlıyor!

YDA Group Park Avenue'da fiyatlar 335 bin liradan başlıyor!

Türkiye'nin önde gelen firmalarından YDA Group; "Zor beğeniyorsanız çok Beğeneceksiniz" sloganıyla konut sektöründe ilk kez hayata geçirilen farklı sosyal donatılarla öne çıkan ve Ankara'da çıtayı yükselten bir projeye imza atıyor...



Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde YDA İnşaat tarafından yapılacak bin 855 konutluk Park Avenue projesi basına tanıtıldı. 


YDA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, tanıtım toplantısında, ticari hayatlarında birçok önemli projeye imza attıklarını belirterek, çok az projede Park Avenue'deki kadar heyecan duyduklarını söyledi. Projeyi çok önemsediklerini dile getiren Arslan, "Gerek Ankara'da gerekse konut sektöründe çıtayı çok üst seviyelere çıkardığımıza inanıyoruz" dedi. 


Projede öncelikli olarak kadınları düşündüklerini anlatan Arslan, kadınların boş vakitlerini değerlendirebilmeleri için hobi merkezleri tasarladıklarını ifade etti. Çocuklara da ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Arslan, "Biz çocukluğumuzda daha şanslıydık. 

En azından toprağa temas ederek büyüdük. Şimdiki çocuklar bilgisayarın başında vakitlerini geçiriyorlar. 


Biz çocukların tekrar toprağa temas edebilmeleri için birçok olanak sağladık. Bunun için proje alanında buz pateni pistleri tasarladık ve macera parkurları dizayn ettik" diye konuştu.

Arslan, 135 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek projenin 90 bin metrekarelik bölümünü peyzaja ayırdıklarını belirterek, her ailenin adına da bir ağaç dikileceğini söyledi. 

Proje alanında, 7 bin 500 metrekare ile Ankara'nın en büyük fitness salonunun da yer alacağını kaydeden Arslan, salonun aileler ve sadece kadınlar için olmak üzere 2 bölümden oluşacağını ifade etti. 

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arslan, toplam 3 bin 500 konutluk proje kapsamında ilk etapta bölgede arsası bulunan hak sahiplerine ait olan bin 500 konutluk kısmı öz kaynakları ile yapıp teslim ettiklerini belirtti. 


Arslan, bin 855 konutluk bölümün satışlarının ise yarından itibaren başlayacağını ve 145 konutluk da parsel bulunduğunu anlattı. Arslan, "Proje 15 Temmuz 2016'da tamamlanacak ve toplam yatırım tutarı 900 milyon lira olarak belirlendi" diye konuştu. 


Konutları, İstanbul'daki uygulamalardan farklı olarak metrekare fiyatına göre satmayacaklarını dile getiren Arslan, toplam 160 metrekarelik 3 artı 1 konutları 335 bin ila 456 bin lira arasında, 4 artı 1 konutları ise 408 bin lira ila 558 bin lira arasında satışa çıkartacaklarını ifade etti. 


Yeni düzenlemeye göre konutların metrekare fiyatlarına göre belirlenen KDV oranının yüzde 18 olarak uygulandığını anımsatan Arslan, "Biz ise projenin tamamında KDV oranını yüzde 1 olarak uygulayacağız. Bu açıdan bakıldığında ev almanın tam zamanı" dedi. 

Bir başka soru üzerine de Arslan, yerel seçimlerin ardından piyasadaki faizlerde bir gevşeme olduğunu belirterek, 2-3 ay içerisinde de konut kredisi faizlerinin olması gereken seviyelere ineceğine inandığını kaydetti. 


Önümüzdeki dönemde yapacakları projeler hakkında da bilgi veren Arslan, bu yılın ekim ayında Ankara'da 4.500-5.000 konutluk yeni bir projeye başlayacaklarını söyledi. 


Park Avenue projesine ilginin ne düzeyde olduğuna ilişkin soru üzerine Arslan, 5-6 ay evvel ön talep toplamaya başladıklarını belirterek, "600'e yakın ön talep geldi. 300 tanesine geri dönebildik. Bu 300 kişiden yaklaşık 3'te l'ini satış noktasına çektik" dedi. 


Yerel seçim sonuçlarının ardından yaşanacak siyasi istikrar döneminin inşaat sektörünü nasıl etkileyeceğine ilişkin bir soru üzerine Arslan, "Dünyanın her yerinde olduğu gibi ekonomik istikrar, siyasi istikrar ile doğrudan orantılı. Tabii ki seçimlerden önce ülke olarak çok hareketli günler yaşadık. Seçim sonuçları ile piyasalara baktığımızda borsanın yükselmesi ve faiz oranlarında yaşanan gevşeme değerlendirildiğinde fınansal piyasaların bu işi olumlu algıladığını düşünüyorum" görüşünü dile getirdi. 

Toplantının ardından, sinema salonu ortamında projenin 3 boyutlu tanıtım filmi basın mensuplarına izletildi ve örnek daire gezdirildi. 


Anadolu Bulvan'nda 135 bin metrekarelik alanda inşa edilecek bin 855 konutluk proje, konumu itibarıyla Eskişehir, Konya, İstanbul ve Kuzey Çevre yolları gibi ana arterlere yakınlığı ile dikkati çekiyor. 


Hastane ve Macunköy metro istasyonlarına da yakın bir konumda bulunan proje alanı, Onkoloji Hastanesine 2 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor. 


Evcil hayvan habitatı, zen bahçesi, açık hava sineması, model tekne havuzu gibi sosyal donatı alanlarına sahip olacak proje bünyesinde, karma ve kadınlara özel yüzme havuzları, spor salonları, kreş ve kadınlar için hobi merkezleri de hizmet verecek.

 

Anadolu Bulvan'nın her iki tarafında 69 mağazanın açılmasının planlandığı proje, deprem simiilasyon ve rüzgar testlerinden de tam not alarak geçti. 


Belde Gazetesi 



Geri Dön