28 / 03 / 2024

YDA Group Sign of the City Awards 2015'te 3 ödül aldı!

YDA Group Sign of the City Awards 2015'te 3 ödül aldı!

YDA Group, "Sign of the City Awards 2015"te 2'si birincilik olmak üzere 3 kategoride ödüle layık görüldü. YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, ödüllerle ilgili açıklama yaptı.



YDA Group, "Sign of the City Awards 2015"te 2'si birincilik olmak üzere 3 kategoride ödüle layık görüldü. Şirket, Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla düzenlenen Sign of the City Awards'ta Sabiha Gökçen Havalimanı Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon Merkezi (HABOM ) projesiyle "En İyi Endüstriyel/Lojistik Yapı" ve "Tamamlanmış En Yeşil Bina" kategorilerinde birincilik ödülü ile ödüllendirildi. Ankara'da yapımı devam eden YDA Park Avenue gayrimenkul projesi de "En İyi Dönüşüm Projesi" kategorisinde finale kalarak "Premium Proje" ödülünün sahibi oldu. 


YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, ödüllerle ilgili şunları söyledi: "Türk sivil havacılık tarihinin stratejik olarak en önemli projelerinden olan HABOM, fiziki altyapı ve kapasite ölçeğinde dünyanın ilk 5 büyük tesisinden biri. Aynı zamanda 'LEED Gold Sertifikasıyla 'Yeşil Bina' olan projemizle, iki ayrı kategoride de birincilik ödülü aldık. Gayrimenkul alanında da pek çok yeniliği barındıran Ankara'nın en gözde konut projelerinden biri olan YDA Park Avenue projemiz de 'En İyi Dönüşüm' projelerinde finalistlerden biri olarak premium sertifikasının sahibi oldu. 'İnşaat sektörünün oscarları' olarak nitelenen böyle bir yarışmadan ödüllerle dönmek grubumuz adına mutluluk verici. Özellikle Ankara'da gerçekleştirdiğimiz YDA Park Avenue projemizin başarısı çok önemli. Çünkü konut sektöründe çıtayı yükselttiğine inandığımız bir proje olarak başarılı olması Anadolu'dan pek çok projenin bu tür yarışmalarda başarılı olabileceğinin bir göstergesi. Biz bu açıdan Ankara'daki projelerimize çok önem veriyoruz. Bu yıl içerisinde lansmanını yapacağımız iki ayrı konut ve iş merkezi projemizle de Ankara'da markalı projelere imza atmaya devam edeceğiz." 


Milliyet Ankara



Haber Hürriyet Gazetesi'nin Sign of the City Awards Özel Eki'nde şu şekilde yer aldı;


YDA Grup, Sign of the City Awards 2015’te; ‘En İyi Endüstriyel/Lojistik Yapı’ ve ‘En Yeşil Bina’ kategorilerinde ödüle değer görüldü . Ankara’da yapımı devam eden YDA Park Avenue projesinde satışlara devam eden şirket, 3 yeni projede yaklaşık 5 bin konut inşa etmeyi planlıyor.


Hürriyet tarafından düzenlenen ‘Sign of the City Awards 2015’ yarışmasında YDA Group; Sabiha Gökçen Havalimanı Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon Merkezi (HABOM ) projesiyle ‘En İyi Endüstriyel/Lojistik Yapı’ ve ‘En Yeşil Bina (Tamamlanmış)’ kategorilerinde her iki ödülün de sahibi oldu. Ankara’da yapımı devam eden YDA Park Avenue gayrimenkul projesi de ‘En İyi Dönüşüm Projesi’ kategorisinde finale kalarak ‘Premium Proje’ sertifikasının sahibi oldu. 


Ödül gecesinden üç ödülle dönen YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan şunları söyledi: “Türk Sivil Havacılık tarihinin stratejik olarak en önemli projelerinden olan HABOM, fiziki altyapı ve kapasite ölçeğinde Dünyanın ilk 5 büyük tesisinden birisi. Aynı zamanda LEED Gold Sertifikası ile Yeşil Bina olan projemizle, iki ayrı kategoride de ödül aldık. Gayrimenkul alanında da pek çok yeniliği barındıran Ankara’nın en gözde konut projelerinden biri olan YDA Park Avenue projemiz de ‘En İyi Dönüşüm’ projelerinden finalistlerinden biri olarak Premium sertifikasının sahibi oldu. Elbette ‘İnşaat Sektörünün Oscarları’ olarak nitelenen böyle bir yarışmadan ödüllerle dönmek grubumuz adına mutluluk verici. Özellikle Ankara’da gerçekleştirdiğimiz YDA Park Avenue projemizin başarısı ayrıca önemli, çünkü konut sektöründe çıtayı yükselttiğine inandığımız bir proje olarak ve Ankaralı bir proje olarak başarılı olması Anadolu’dan pek çok projenin bu tür yarışmalarda başarılı olabileceğinin bir göstergesi. Biz bu açıdan Ankara’daki projelerimize çok önem veriyoruz, bu yıl içerisinde lansmanını yapacağımız iki ayrı konut ve iş merkezi projemizle de Ankara’da markalı projelere imza atmaya devam edeceğiz.” 


Grup olarak gayrimenkul projeleri geliştirmeye özellikle de Ankara’da konut sektöründe prestijli projelere imza atmaya devam edeceklerini belirten Hüseyin Arslan, bu yıl  Ankara  Söğütözü’nde 2 proje, önümüzdeki yıl ise Batıkent’te büyük bir proje satışa sunacaklarını söyledi. Şirket 3 proje ile yaklaşık 5 bin konuta imza atacak. Yeni yatırımları hakkında bilgi veren Arslan, şunları söyledi: “2014 yılında satışına başladığımız 1855 konutluk “Sign Of City Awards Premium Proje ödüllü” YDA Park Avenue projemizin başarısının, bu yıl sonuna doğru lansmanını yapmaya hazırlandığımız Söğütözü’nde 360 lüks konut ve ofisten oluşan karma kullanımlı gayrimenkul projemiz ve yine Söğütözü’nde A Plus ofis ve cadde mağazalarından oluşan Ankara’da önemli bir marka olacak Tower projemize yansıyacağına inanıyoruz. Ayrıca, Ankara’nın önemli yerleşim alanlarından Batıkent’te de 4 bin 500 konut ve 40 bin metrekare AVM’den oluşan projemizle birlikte kentin hemen hemen her bölgesinde prestijli yapılarımızla Ankara’daki konut sektöründe çıtayı yukarıya taşıyarak farklılık yaratmayı hedefliyoruz”


İstanbul’da  TOKİ  tarafından inşa edilecek İstanbul Ataşehir Finans Merkezi’ndeki Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) hizmet binasının yapımına devam ettiklerini dile getiren Arslan, “Uluslararası arenada da özellikle inşaat sektöründe ülkemizin adını duyuracak marka projelere imza atmak bizler için ayrı bir gurur kaynağı. Bu yıl hizmete açılan Kazakistan Astana Milli Parkı bunlardan biri. Önümüzdeki yıl içinde yine Rusya’dan Suudi Arabistan’a pek çok ülkede böyle önemli projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Hâlihazırda devam eden projelerimizin yanı sıra, portföyümüzde yer alan gayrimenkul proje geliştirmeden, havaalanı yapım işletmeciliğine, tarımdan enerjiye pek çok yeni projenin adımlarını attığımızı söyleyebiliriz. Kamu özel ortaklığı modeliyle yapımı süren şehir hastaneleri projelerinde hem yatırımcı hem de yapımcı firma olarak rol alıyoruz. Şuan da 1583 yataklı Kayseri Şehir Hastanesi, 838 yataklı Konya Şehir Hastanesi , 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi ve 1700 yataklı Urfa Şehir Hastanesi projelerimiz devam ediyor” diye konuştu. 


2015’in Türkiye için zor bir yıl olduğunu belirten Hüseyin Arslan, “Hem bölgemizdeki sorunlar hem de seçimlerle geçen bir yıl olarak özellikle gayrimenkul sektörü açısından taleplerin beklemeye alındığı bir dönem yaşadık. Faizlerdeki artış, seçimler ve belirsizlik nedeniyle 2015 yılında ilk kez konut satışlarında eylülde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 daralma yaşandı. Elbette ki iş dünyasının sürdürülebilir bir dengede başarıyı yakalayabilmesinin olmazsa olmazı güven ve istikrar ortamıdır. Maalesef bu açıdan baktığımızda da 2015 yılı verimli bir yıl olmadı” dedi. YDA Grup olarak ise 2015 yılını başarılı geçirdiklerini söyleyen Hüseyin Arslan, Ankara’daki 1855 konutluk YDA Park Avenue projesinde yüzde 60 satış oranına ulaştıklarını ifade etti.


Piyasalarda; seçimler dolayısıyla yaşanan durgunluk döneminden en kısa zamanda çıkılacağının işaretlerini görmeye başladıklarını belirten Arslan, “Özellikle gayrimenkul sektörü açısından hareketlilik yaşanmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakanımızın; 1 Kasım sonrası ortaya çıkan siyasi tabloyla birlikte hem seçim beyannamesinde bahsedilen vaatlerin hayata geçirilmesi hem Türkiye’nin ihtiyaç hissettiği reformların yapılabilmesi için yoğun bir çalışmaya başlandığını, bütün teknik teorik hazırlıkların tamamlanması talimatını verdiğini açıklaması iş dünyası açısından çok önemli. Önümüzdeki dört yıl içinde seçim kesintisi yaşamayacak olmamız, uzun sürecek bir istikrar döneminin başlangıcında olmamız şimdiden rahatlatıcı bir etki yarattı diyebiliriz. 2019 yılına kadar ülkemizin önündeki siyasi belirsizliklerin kalkmasıyla beraber ekonomik reformlara hız verilmesi, ülkemizin ihtiyacı olan sıçramayı yapmasını sağlayacaktır” dedi.


Hürriyet Ek


Geri Dön