19 / 04 / 2024

YDA Grup Dohuk'ta 300 yataklı kadın doğum hastanesi inşa edecek!

YDA Grup Dohuk'ta 300 yataklı kadın doğum hastanesi inşa edecek!

YDA Grup'un Dohuk'ta kuracağı 300 yataklı kadın ve doğum hastanesi, 2015'te tamamlanacak. YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, "Irak'taki faaliyetlerimize 2003 yılında üstyapı inşaatları ile başladık dedi.



Körfez Savaşı'nın başlaması ile çalışmalarımıza zorunlu bir ara verdik. 2009-2010 yıllarında Süleymaniye ve Erbil iştiraklerimizi kurarak tescil belgesini aldık ve tekrar pazara dâhil olduk. Son alarak Dohuk Valiliği ve firmamız arasında imzalanan sözleşme ile 300 yataklı kadın ve doğum hastanesinin yapım çalışmalarına başladık. Hastanenin, 2015 yılında tamamlanarak hizmete açılmasını planlıyoruz" şeklinde konuştu. 


Irak'ta gerçekleştirmekte oldukları projeleri hakkında bilgi veren Hüseyin Arslan, "Irak genelinde mevcut bulunan enerji konusundaki yatırım ihtiyacına uygun olarak oluşturduğumuz ve içerisinde yabancı ve yerel yatırımcıların olduğu ortak girişim grubu ile Yapİşlet-Devret veya Kamu Özel Ortaklığı şeklinde hidroelektrik enerji temini çalışmalarımız da bulunuyor. İnşaat sektörünün haricinde, özellikle teknolojik tarım sulaması konusunda Türkiye'de deneyim edinme imkanı bulduk. Center Pivot sulama sistemlerini Irak topraklarında da geliştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Irak topraklarının, son yıllarda büyük savaşlarla karşı karşıya kaldığına işaret eden Arslan, "Bu savaşlarda ağır yara alan Irak altyapısının sadece savaş sonrası temiz su ve kanalizasyon sisteminin tekrar yapılandırılması için tahminen 11 milyar dolar gerek" dedi. 


Irak'ta inşaat işleri ve inşaat malzemeleri pazarının her geçen gütı geliştiğini vurgulayan Hüseyin Arslan, "Türkiye sınırına komşu bu pazarda yeniden yapılanma faaliyetleri hızla devam ediyor. Bu yeniden yapılma sürecinin, önümüzdeki yıllarda da müteahhitlik sektörü açısından cazibesini sürdürmesi bekleniyor.  Arslan, yıllık yaklaşık 12 milyar dolarlık ticaretin yapıldığı Irak-Türkiye arasında 1,6 milyon araç trafiğinin yaşandığı Habur Sınır Kapısı'mn ticareti karşılamaya yetmediğini belirterek, Aktepe ve Ovaköy sınır kapılarının açılmasına yönelik anlaşmanın Ortadoğu, Kafkaslar, Türkiye ve Irak ülkelerinin ticaretine önemli katkılar sağlayacağım ifade etti. Hüseyin Arslan, "Bu bölgedeki ticari faaliyetleri geliştirecek yatırımların arttırılması bölge kalkınmasına ve istihdama katkı sağlayacağı gibi Türkiye'nin ekonomik alandaki güçlenmesini de arttıracaktır" dedi.



Dünya Sektör Araştırması 



Geri Dön