23 / 04 / 2024

YDA Grup, Kayseri Sağlık Kampüsü'nü inşa ediyor!

YDA Grup, Kayseri Sağlık Kampüsü'nü inşa ediyor!

Yurtiçinde ve yurtdışında bir çok projeye imzasını atan YDA Grup, şimdi de Türkiye 'nin Kamu Özel Ortaklığı Modeliyle yapılacak ilk şžehir Hastanesini (Entegre Sağlık Kampüsü) inşa ediyor



Ankara Nevbahar ve Nevbahar Botanik Konutları, Kayseri Residences, Sahil Park ve İstanbul 'un en önemli projelerinden The İstanbul Veliefendi gibi prestijli konut projelerinin yanı sıra Avrupa ve Rusya 'nın en büyük Havacılık Bakım Onarım Ve Modifikasyon Merkezi olan Türk Hava Yolları Teknik A.şž 'nin Sabiha Gökçen Uluslar Arası Havalimanın 'da bulunan Habom projesini, Dalaman, Hatay, Kiev Boryspil ve Aktau Uluslararası Havaalanları, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Proton Hızlandırıcı Tesisi, Astana Devlet Müzesi, Almaata Finans Merkezi, Almaata Lojistik Merkezi, Esentai AVM gibi birçok başarılı projeye yurtiçinde ve yurtdışında (Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve Afganistan) imzasını atan YDA Grup, şimdi de Türkiye 'nin Kamu Özel Ortaklığı Modeliyle yapılacak ilk şžehir Hastanesini ( Entegre Sağlık Kampüsü ) inşa ediyor.

Kayseri 'de yapımına başlanacak olan 1583 yatak kapasitesine, yaklaşık 385 bin m2 Hastanesi ve 140 bin m2 ticari alanlarıyla toplam 525 bin m2 kapalı alana ve 800 bin m2 açık alana sahip olan Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü 'nün temeli 10 Eylül 2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın da katılımıyla düzenlenen törenle Kayseri 'de atıldı.

Temel atma töreninde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, sağlık kampüsünü hayata geçirecek olan YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ile kürsüde yaptığı pazarlıkta, 3 yıl olan inşaat süresinin 2,5 yıla indirileceğinin sözünü aldı.

YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan; “YDA Grup olarak uluslararası alanda havaalanları, alışveriş merkezleri, rezidences ve konut projeleri ve endüstriyel sanayi tesisleri gibi birçok önemli ve büyük projeye imza attık, ama Türkiye 'nin Kamu Özel Ortaklığı modeliyle yapılacak ilk şžehir Hastanesinin yatırımının ve inşasının Grubumuz tarafından yapılacak olması bizi hem heyecanlandırmakta hem de onurlandırmaktadır. Ülkemiz için böyle önemli bir projenin içinde olmaktan gurur duyuyoruz. Kayseri 'de hayata geçireceğimiz Entegre Sağlık Kampüsüyle ülkemize son teknolojiyle donatılmış, modern ve kaliteli bir hastane kazandıracağız ve inanıyorum ki bu proje her yönüyle örnek alınacak bir proje olacak. ” şeklinde konuştu.

Kamu Özel Ortaklığı Modeli

Sağlık Bakanlığı vatandaşlara daha iyi hizmet vermek ve dünya standartlarını yakalayabilmek için, İngiltere, İspanya, İtalya, Avustralya ve Kanada gibi ülkelerde kamunun yatırım ihtiyacının karşılanması amacıyla bir finansman modeli olarak uygulanan, Türkiye'de ise ilk defa denenen bir model olan 'Kamu Özel Ortaklığı' (Public Private Partnership – PPP) modelini hayata geçirdi. Bu modele göre gerçekleştirilen ilk proje olan Kayseri Entegre Sağlık Kampusu Projesinin ihalesi YDA İnşaat Sanayi Ticaret A.şž. ve INSO Sistemi Per Le Infrastrutture Sociali S.P.A iş ortaklığı tarafından kazanıldı ve 10 Ağustos 2011 yılında
Sağlık Bakanlığı ile sözleşme imzalandı.

Yüksek Teknolojili, Modern, çevreye Duvarlı ve çağdaş Hastane

Yüksek teknoloji kullanılarak inşa edilecek ve hizmet verecek olan Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü aynı zamanda çevreye duyarlı, modern ve çağdaş yapısı ile dikkat çekiyor. Yaklaşık 650.000.000 Dolar yatırım yapılacak olan sağlık kampüsünün inşaatı 3 yılda özel sektörün finansmanı ile tamamlanacak.

Kağıtsız ve filmsiz ortamda hizmet verecek Kayseri Entegre Sağlık Kampüsünde, hastalar ellerinde hasta takip dosyaları ile sıra beklemeyecek; doktorlar hastaları kendilerine muayene olmadan önce hastaların geçmiş muayene bilgileri de dahil olmak üzere tüm bilgilere elektronik arşiv sayesinde sahip olabilecek; tüm test, muayene sonuçları, röntgenler, hastalara dijital olarak verilebilecek.

Geniş yeşil alanları ile dikkat çekecek projede aynı zamanda hasta ve ziyaretçiler otopark sıkıntısı yaşamayacaklar ve araçlarını yapılacak kapalı otoparklara güvenli bir şekilde park edebilecekler. Sağlık Kampüsü, kendi enerjisini kendisi üretecek, çevreye duyarlılığı ve enerji verimliliği ile ön plana çıkacak. Hastaların ve ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ticari alanlar da kampüs içerisine hayata geçirilecek.

Tıbbi Hizmetler Dışında Kalan Alan ve Hizmetlerin İşletmesini Özel Sektör Gerçekleştirecek

Özel Sektör ve Kamu 'nun ortak olarak hayata geçireceği ilk projede, Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü 'nün yatırımı YDA İnşaat Sanayi Ticaret A.şž. ve INSO Sistemi Per Le Infrastrutture Sociali S.P.A iş ortaklığı tarafından gerçekleştirilecek. Aynı zamanda 25 yıl boyunca destek hizmetleri ve tıbbi destek hizmetleri özel sektör tarafından sağlanacak. Başka bir deyişle, proje tamamlandığında vatandaşlar devlet hastanelerinde uluslararası standartlarda özel hastane hizmeti alacaklar.

Sağlık Kampüsü Birçok İlki Barındıracak

Kardiyoloji, Nöroloji, Dhiliye, KVC, Nevroloji, Endokrinoloji ve Metabolizma, Dermatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, KBB, Plastik Cerrahi, çocuk Cerrahisi, Göz, Ortopedi, Genel Cerrahi, Göğüs Cerrahisi, Beyin Cerrahisi, Üroloji, Gastroloji, Hematoloji, Onkoloji, Göğüs Hastalıkları, Psikiyatri Servislerini içeren 1283 yataklı Ana Hastane, 200 yataklı Rehabilitasyon Hastanesi ve 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri hastanesine sahip Sağlık Kampüsünde, hastaların ve personelin rahat etmesi için en ufak detaylar dahi planlanmaktadır. Tek kişilik, tuvaletli ve duşlu lüks odalarda tedavi olacak hastaların refakatçileri için ise ayrı bölümler bulunacak. Doktor odaları ise muayenehanelerin içinde yer alacak, böylelikle hastaların doktorları bekleme süreleri de azaltılmış olacaktır. Tesislerde heliport alanları yer alacak ve helikopterle getirilen hastalar doğrudan ameliyathaneye veya yoğun bakım odalarına alınabilecek. Tasarlanan proje tamamlandığında vatandaşlar devlet hastanelerinde uluslararası standartlarda özel hastane hizmeti alacaklar.


Geri Dön