20 / 04 / 2024

YDA Grup, projeleriyle 8 bin kişiye istihdam sağlıyor!

YDA Grup, projeleriyle 8 bin kişiye istihdam sağlıyor!

Türkiye'nin tanınmış İnşaat firmalarından YDA Grup, yatırım ve projelerinin çalışmalarına hızla devam ediyor. YDA Grup, bugüne kadar 4.6 milyar doları bulan tamamlanmış projeleriyle 8 bin kişiye istihdam yaratıyor..



TÜRK inşaat sektörünün lider firmaları arasında yer alan YDA Grup, bugüne kadar 4.6 milyar doları bulan tamamlanmış projeleriyle 8 bin kişiye istihdam yaratıyor. YDA Grup Yönetim Kurulu Başkam Hüseyin Arslan, grubun 1975 yılında ilk firması olan AKSA İnşaat ile faaliyetine başladığım söyledi. Değişik sektörlerde faaliyet gösteren şirketin "İnşaat, havacılık, gayrimenkul yatırım işlemleri, maden, enerji, tarım ve sağlık sektöründe işler yaptığım kaydeden Arslan, şirketin yürüttüğü projeleri şu sözlerle anlattı: "İnşaat taahhüt olarak hem altyapıda hem üstyapıda uzmanlaştık. Diğer şirketlerden bu noktada farklıyız. YİD konusunda anahtar teslim, finansman, projelendirme ve işletmesi dahil büyük bir tecrübeye sahibiz. Dalaman Havalimanı'nı hala grubumuz tarafından işletiyoruz. Kazakistan'da bir havaalanımız var. Bunlar Yap İşlet Devret (YİD) modeliyle alınıp işletiliyor. Hatay Havaalanı ve Kiev Havaalanı'nı yaptık. Diyarbakır'ı biz yaptık, Sabiha Gökçen'in havacılık bakım onarım merkezi projemiz var. Bunun da inşaatının ilk bölümünü teslim ettik. Hızla ikinci bölümü yapıyoruz. Yatırımı ikiye ayırmak gerekiyor. 

Birincisi gayrimenkul geliştirme, ikincisi YİD ve Kamu Özel Ortaklığı modeliyle yapılan şehir hastaneleri projeleriyle ilgileniyoruz. 

Şehir hastaneleri kapsamında Manisa, Konya gibi yerlerde yatırımlar yapacağız. Yatırım grubumuz bunlarla yoğun şekilde çalışıyor. 


KAZAKİSTAN İKİNCİ VATANIM OLDU 


Gayrimenkul geliştirme projelerinde ağırlık İstanbul ve  Ankara  ağırlıklı devam ediyor. Nevbahar Projesi'nin son etabınaa başlıyoruz. 


Ankara'da yeni lansmanını yapacağımız 3 bin 500 konutluk Melımet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki Park Avenue Projesi'nin lansmanını Kurban Bayramı'ndan sonra yapacağız. İçinde 90 bin metrekare yeşil alan, hobi merkezi, buz pateni pisti, mini hayvanat bahçesi olan son derece yeşil özel bir proje olacak. Türkiye genelinde iddialı olacak bir proje yapıyoruz. Ankara'da çelik kafesin sökümünü yaptık. Onun yerine bir iş merkezi ofis yapıyoruz. 

Söğütözü'nde bir projemiz başlayacak. 360 konut ve iş merkezi olacak. Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin birinci ayağını konsorsiyum olarak biz yapıyoruz. Aynı şekilde karayollarında işlerimiz var. 14 yıldır Kazakistan'dayız. Burası bizim ikinci vatanımız gibi oldu. Şu anda Astana'da Kazakistan Milli Müzesi'nin inşaatım yürütüyoruz. Çok özel bir müze oldu." 


Hürriyet


Geri Dön