19 / 04 / 2024

YDA Grup'tan SDÜ öğrencilerine tavsiyeler!

YDA Grup'tan SDÜ öğrencilerine tavsiyeler!

Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Kulübü düzenlediği "İnşaat Sektörünün Mühendislik Eğitiminden Beklentileri" konulu bir etkinlikle inşaat sektörünün önde gelen firması YDA Grup yöneticilerini, öğrencilerle buluşturdu.



Mühendislik Fakültesi E-8 Amfi'de gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan İnşaat Kulübü Başkanı Adem Barlas, 2008 yılından bu yana düzenledikleri etkinlikler hakkında bilgi vererek geleceği birlikte inşa edeceğiz misyonuyla yarınlara ışık tutacaklarını söyledi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi ise 40. yılını kutlayan fakültenin eğitim kalitesini artırma yolunda çalışmalarına devam ettiğini belirterek sektör hakkında öğrencilere yararlı bilgilerin sunulacağı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik etti. YDA Grup İnsan Kaynakları Müdürü Kaya Kayacan da YDA Grup'un faaliyet gösterdiği alanlar hakkında bilgi vererek öğrencilerin kendi ayaklarının üstünde durmaya başladığı üniversite yıllarının önemine vurgu yaptı. Kayacan, "Öğrencilik yıllarınızda yoğun bir eğitim döneminden geçiyorsunuz. 


Hedefler doğrultusunda deneyim kazanıp, gerekli ihtisasları yapıp, bireysel ve mesleki açıdan kendinizi geliştirerek ilerlemek istediğiniz alanda emin adımlarla ilerleyin" diye konuştu. YDA Grup Genel Müdür Yardımcısı Cahit Yılmaz da "Eğitim hayatınızı tamamlayıp mesleğe adım atarken şantiye ya da büroda yer alacaksınız. Kendinizi hangi alana yakın hissettiğinizi belirlemede staj çok etkili olacaktır. Meslek hayatına atıldığınızda düzen ve disiplin içinde hareket etmeli, araştırmacı olmalısınız" mesajını verdi. Etkinlikte son olarak planlı ve istikrarlı büyüme politikasıyla inşaat sektöründe hizmet veren başarıları ile gençlerimize rol model olan YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, öğrencilerle buluşarak sektör hakkındaki deneyimlerini aktardı. Kullandığımız yollarla, hastanelerle, evlerle, bürolarla hayatımızın her alanında yer alan inşaat mühendisliğinin önemine değinen Arslan, yoğun rekabet alanına sahip meslekte başarılı olmak için öğrencilere tavsiyelerde bulundu. 4 yıl boyunca teorik eğitimin verildiği inşaat mühendisliği eğitiminde pratiği kapsayan eğitimlerin yer alması gerektiğine de değinen Arslan, pratik eğitimin önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından ülkemize verdiği hizmet, kabiliyetli fakat imkânları sınırlı gençlerin kendilerini geliştirmelerine sağladığı olanak, örnek ve özendirici saygın meslek yaşamı dolayısıyla YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Arslan'a, "Toplumsal Katkı Ödülü" takdim edildi. Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Üniversite yönetimi olarak inşaat sektöründeki başarılı çalışmaları ve rol model kişiliği ile ülkemize önemli katkılar sağlayan Arslan'ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 




Haber Gazetesi




Haber Isparta Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, sektörün önde gelen temsilcilerini, geleceğin mimarlarıyla buluşturuyor. 


Sektör hakkındaki deneyimlerin paylaşıldığı "Mimarca Paylaşımlar ve Deneyimler" etkinliğinin ilk konuğu, Türkiye'nin en başarılı mimarları arasında yer alan Tabanlıoğlu Mimarlık Kurucularından Murat Tabanlıoğlu oldu. Meslek alanında edindiği tecrübeleri öğrencilerle paylaşan Tabanlıoğlu, geçmişten günümüze uygulanan mimari tasarımlar ve değişimler hakkında bilgi verdi. Ülkemizde yapılan ünlü yapıların proje çalışmalarında yer alan Tabanlıoğlu, bu çalışmaların gelişimini, fonksiyonel ilişkilerini, farklı şekillerde kullanım alanlarını anlatarak mesleğini severek icra ettiğini belirtti. Mimarlık konusunda keyifli bir sohbet gerçekleştiren Tabanlıoğlu, projelerde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. 




Haber Gazetesi


Geri Dön