19 / 04 / 2024

YDA İnşaat holdingleşecek!

YDA İnşaat holdingleşecek!

Konut projeleri, şehir hastaneleri ve havalimanı işletmeciliği yapan YDA inşaat, şirket varlıklarını birleştirdikten sonra Londra Borsası'nda halka arz edilecek.YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan konuyu değerlendirdi.



YDA, inşaatı devam eden 3 şehir hastanesiyle, işletme hakkına sahip olunan 2 havaalanını 3 sene içinde bir altyapı yatırım holdingi bünyesinde konsolide ederek 2018 yılında Londra'da borsaya ilk halka arzını gerçekleştirecek. 

Şirketin 200 milyon liralık tahvil ihracının imza töreninde konuşan YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan; Kayseri, Konya ve Manisa'da devam eden şehir hastanesi projelerinin 3 yıl içinde tamamlanarak gelir getireceğini, Dalaman Havaalanı ve Kazakistan'da Aktua Havalimanı'nın işletme gelirleri ile şirketin gayrimenkul projelerinden elde ettiği kira gelirlerini göz önüne alarak 2018'te halka açık uluslararası bir şirket olmayı hedeflediklerini söyledi. 

2017'de şirketin yatırımlarından dönüşlerinin artacağını kaydeden Arslan, başarılı bir arz için 1 yıllık bilanço oluşturmayı bekleyeceklerini bildird. 

Proje esaslı sukuk planlanıyor Şirketin 200 milyon liralık tahvil ihracına Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) 40 milyon Ura ile katıldı. Arslan, "EBRD'yi TL cinsinden uzun vadeli bir yatırıma ikna etmek hiç kolay olmadı. EBRD sayesinde yabancıların da ilgisini çektik. Konut projeleri dışındaki yatırımlar için 3 yıllık öz kaynak ihtiyacımızı karşıladık. Yeni tahvil ihracı düşünmüyoruz. Ancak maü disiplinimizi bozmayacak şekilde proje esaslı bir sukuk programı yapabiliriz" dedi. 

İstanbul'da iki yeni projeye başlayacaklarını da bildiren Hüseyin Arslan, İstanbul Finans Merkezi'nde BDDK'nın binasının inşası için ihaleyi kazandıklarını söyledi. 2 kez en yüksek teklifi vererek bu projeyi kazandıklarını dile getiren Arslan, İstanbul'da bir de yeni konut projesi açıkladı. 

Zeytinburnu'nda İETT Bloklarının bulunduğu alan için de hak sahiplerinin yüzde 95'i ile protokol imzaladıklarını duyuran Hüseyin Arslan, 6 ay içinde kentsel dönüşüm süreçlerini tamamlayarak projeye başlayacaklarım söyledi.


Ekonomi Gazetesi


Geri Dön