28 / 03 / 2024

YDA İnşaat'a yüksek kredi notu!

YDA İnşaat'a yüksek kredi notu!

YDA İnşaat'a "güçlü kredi kalitesini" işaret eden uzun vadeli TR AA, "en güçlü borç ödeme kabiliyeti"ni ifade eden ve kısa vadelide en yüksek not olan TR A1 kredi notu verildi




İstanbul Uluslararası Derecelendirme Hizmetleri AŞ (TURKrating), YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'ye "güçlü kredi kalitesini" işaret eden uzun vadeli TR AA, "en güçlü borç ödeme kabiliyeti"ni ifade eden ve kısa vadelide en yüksek not olan TR A1 kredi notunu verdi. 


YDA İnşaat'tan yapılan basın açıklamasında, TURKrating'in ilk defa bir inşaat firmasını değerlendirdiği belirtildi. YDA İnşaat'ın daha önce değerlendirmeye alınan tüm şirketlerden daha yüksek bir not alarak, bugüne kadar reel sektörde en yüksek notu elde eden firma olduğu ifade edildi. 


YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, inşaat taahhüt sektöründen bir temsilci olarak reel sektörde bugüne kadarki en yüksek notu almaktan gurur duyduklarını belirtti. Arslan, şunları kaydetti: 


"Geçtiğimiz aylarda sermaye piyasasındaki ilk tahvil ihracında yakaladığımız başarı ve TURKrating'in derecelendirme notu, şirketimizin performansına, stratejik sektörlerde konumlanmasına, güçlü büyümesi ve yatırım vizyonuna hem yatırımcılar hem de uluslararası kuruluşlar tarafından duyulan güvenin güçlü bir göstergesidir. Şimdi bu başarımızı, TURKrating tarafından yapılan kredi derecelendirmesiyle taçlandırmış olduk. Yönetim stratejilerimiz, büyüme potansiyelimiz ve mevcut finansallarımız çerçevesinde değerlendirme yaparak ulaşılan şirket kredi derecelendirme notunun bu kapsamda şirketimize duyulan güveni pekiştirip önümüzdeki ay gerçekleştirmeyi planladığımız ikinci tahvil ihracımıza olumlu tesir edeceğini ve böylelikle önceki ihracımıza kıyasla daha büyük bir başarı yakalayacağımıza yürekten inanıyorum." 


Yatırımlarının artarak devam edeceği ifade eden Arslan, gelecek 3 yılda  Kayseri, Konya, Manisa şehir hastaneleri inşaatı ve Dalaman Uluslararası Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali inşaatı ile kamu özel ortaklığı modeliyle hayata geçirilecek altyapı projelerine 1 milyar avronun üzerinde yatırım yapacaklarını belirtti.  


Şirketin 2017 sonunda hayata geçirilmesi planlanan sağlık ve altyapı projelerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışı projeleri de bulunuyor. Şirketin projeleri arasında Diyarbakır Havaalanı Terminal Binası, Ordu Çevre Yolu ile Tokat Niksar Yolu, Ümraniye, Sarıyer, Muş devlet hastaneleri ve Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi Polatlı-Afyon kesimi altyapı yapım işi gibi altyapı ve üstyapıya yönelik inşaat taahhüt projelerinin yanı sıra; YDA Park Avenue, Söğütözü Residences, The İstanbul Veliefendi Residences, The Kayseri Forum Residences ve  Ankara  Business Centre gibi markalı gayrimenkul geliştirme projeleri de yer alıyor.  




Dünya


Geri Dön