18 / 04 / 2024

YDA İnşaat'ın ilk tahvil ihracına 231,8 milyon liralık talep!

YDA İnşaat'ın ilk tahvil ihracına 231,8 milyon liralık talep!

İnşaat-taahhüt, gayrimenkul geliştirme ve havalimanı işletmeciliğinin de aralarında bulunduğu pek çok alanda faaliyet gösteren YDA İnşaat'ın ilk tahvil ihracında talep iki katını aştı. Şirkete 231,8 milyon liralık teklif geldi.



TÜRK inşaat sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan YDA Group bünyesindeki YDA İnşaat, 100 milyon liralık ilk tahvil ihracını gerçekleştirdi. 


Yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği ihraca toplam 231,8 milyon liralık talep geldi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, gösterge devlet tahvili üzerine yüzde 3,50-4,00 ek getiri oranından satışa sunulan ihraç, yatırımcıların ilgisi sonucu yüzde 3,75 ek getiri oranından fiyatlandı. İhraca tüm fiyat seviyelerinden toplam 231,8 milyon liralık talep geldi. Tahvil ihracı, şirketin mevcut kısa vadeli borçlarının daha düşük maliyetle ve daha uzun vadelerde yeniden finansmanına imkan sağlarken, finansman kaynaklarının çeşitlendirilmesine ve gelecekteki ihraçlar için de geniş bir yatırımcı bazı oluşturulmasına katkıda bulunacak. 


Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, ilk sermaye piyasası ihracında sağlanan düşük fonlama maliyeti ve kaliteli talep kompozisyonunun, şirketin performansına ve yatınm vizyonuna yatırımcüar tarafından duyulan güvenin yansıması olduğunu belirtti. İhraçtan önce Türkiye'nin 20'yi aşkın önde gelen portföy yönetim şirketi ve fon yöneticisiyle gerçekleştirdikleri yatınmcı turu toplantılarına yoğun ilgi gösterildiğini kaydeden Arslan, bunun bir başlangıç olduğunu ve bu ilişkinin daha da kuvvetlenerek süreceğine inandığını ifade etti. 



YATIRIMLAR ARTACAK Sürdürülebilir gelişim, portföy çeşitlendirmesi ve kurumsal yönetişim kapasitesini güçlendirme stratejileri kapsamında, bundan sonraki dönemde de sermaye piyasalarından farklı enstrümanlar vasıtasıyla etkin şekilde yararlanma arzusunda olduklarım bildiren Arslan, söz konusu tahvil ihracının şirkete duyulan güveni pekiştirip, sürdürülebilir ve karlı büyümeye katkıda bulunacağını vurguladı. 

Sağladıkları katma değer ve istihdamla ekonomiye katkıda bulunmaya devam edeceklerinin altım çizen Arslan, önümüzdeki dönemde yatırımlarının artarak devam edeceği bilgisini verdi. 


Hürriyet Ankara


Geri Dön