24 / 04 / 2024

YDA İnşaat'ın tahvil ihracına 2 kat talep geldi!

YDA İnşaat'ın tahvil ihracına 2 kat talep geldi!

YDA İnşaat'ın 100 milyon TL tutarında 2 yıl vadeli değişken faizli tahvil ihracı tamamlandı. Tahvil ihracına iki kat talep geldi. Bu, şirketin sermaye piyasalarındaki ilk ihracı oldu.




YDA İnşaat'ın 100 milyon TL tutarında 2 yıl vadeli değişken faizli tahvil ihracı tamamlandı. Tahvil ihracına iki kat talep geldi. Bu, şirketin sermaye piyasalarındaki ilk ihracı oldu. Gösterge devlet tahvili üzerine yüzde 3.50-4 ek getiri oranından satışa sunulan ihraç, yatırımcıların yoğun ilgisi sonucu yüzde 3.75 oranından fiyatlandı. İhraca tüm fiyat seviyelerinden toplam 231.8 milyon TL talep geldi. Tahvil ihracının, YDA İnşaat'ın mevcut kısa vadeli borçlarının daha düşük maliyetle ve daha uzun vadelerde yeniden finansmanına imkân sağladığı belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu ihracın finansman kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve gelecekteki ihraçlar için de geniş bir yatırımcı bazı oluşturulmasına katkıda bulunacağı vurgulandı. YDA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ilk sermaye piyasası ihracında sağlanan düşük fonlama maliyeti ve kaliteli talep kompozisyonunun önemli bir başarı olduğunu söyledi. Arslan, bu başarının şirketin performansı ve yatırım vizyonuna duyulan güvenin bir yansıması olduğunu belirtti. 


ROADSHOW'A İLGİ 

Hüseyin Arslan, yatırımcıların ihraçtan önce Türkiye'nin 20'yi aşkın önde gelen portföy yönetim şirketi ve fon yöneticisiyle gerçekleştirdikleri roadshow (yatırımcı turu) toplantılarına da yoğun ilgi gösterdiklerini ifade etti. Arslan şöyle konuştu: "Bu bir başlangıç. Bu ilişkinin daha da kuvvetlenerek süreceğine inanıyorum. Bundan sonra da sermaye piyasalarından yararlanma arzusundayız." 


8 BİN KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYOR

Yurtiçi ve yurtdışındaki iştirakleriyle 5.6 milyar dolarlık projeye imza atan YDA Group, inşaattan havacılığa kadar farklı sektörlerde 8 binin üzerinde istihdam sağlıyor. Grup çatısı altında madencilik, enerji, tarım, sağlık ve sigortacılık faaliyetleri yapılıyor. Şirket bugüne kadar Diyarbakır Havaalanı Terminal Binası, Ordu Çevre Yolu ile Tokat Niksar Yolu, Ümraniye, Sarıyer, Muş Devlet Hastaneleri ve Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi Polatlı-Afyon Kesimi altyapı inşaatı gibi birçok projeye imza attı.




Sabah




Geri Dön