19 / 04 / 2024

YDA İnşaat'ın tahvil ihracına 231,8 milyon liralık talep geldi!

YDA İnşaat'ın tahvil ihracına 231,8 milyon liralık talep geldi!

YDA İnşaat'ın 100 milyon TL tutarında 2 yıl vadeli değişken faizli tahvil ihracı tamamlandı. Tahvil ihracına iki kat talep geldi. Bu, şirketin sermaye piyasalarındaki ilk ihracı oldu...




Şirketten yapılan açıklamaya göre, gösterge devlet tahvili üzerine yüzde 3,504.00 ek getiri oranından satışa sunulan ihraç, yatırımcıların ilgisi sonucu yüzde 3,75 ek getiri oranından fiyatlandı.  İhraca tüm fiyat seviyelerinden toplam 231,8 milyon liralık talep geldi. 

Tahvil ihracı, şirketin mevcut kısa vadeli borçlarının daha düşük maliyetle ve daha uzun vadelerde yeniden finansmanına imkan sağlarken, finansman kaynaklarının çeşitlendirilmesine ve gelecekteki ihraçlar için de geniş bir yatırımcı bazı oluşturulmasına katkıda bulunacak. 

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, ilk sermaye piyasası ihracında sağlanan düşük fonlama maliyeti ve kaliteli talep kompozisyonunun, şirketin performansına ve yatırım vizyonuna yatırımcılar tarafından duyulan güvenin yansıması olduğunu belirtti. 

İhraçtan önce Türkiye'nin 20'yi aşkın önde gelen portföy yönetim şirketi ve fon yöneticisiyle gerçekleştirdikleri yatırımcı turu toplantılarına yoğun ilgi gösterildiğini kaydeden Arslan, bunun bir başlangıç olduğunu ve bu ilişkinin daha da kuvvetlenerek süreceğine inandığını ifade etti. 

Sürdürülebilir gelişim, portföy çeşitlendirmesi ve kurumsal yönetişim kapasitesini güçlendirme stratejileri kapsamında, bundan sonraki dönemde de sermaye piyasalaihracına yoğun ilgi rından farklı enstrümanlar vasıtasıyla etkin şekilde yararlanma arzusunda olduklarını bildiren Arslan, söz konusu tahvil ihracının şirkete duyulan güveni pekiştirip, sürdürülebilir ve karlı büyümeye katkıda bulunacağını vurguladı. 

Sağladıkları katma değer ve istihdamla ekonomiye katkıda bulunmaya devam edeceklerinin altını çizen Arslan, önümüzdeki dönemde yatırımlarının artarak devam edeceği bilgisini verdi.

8 farklı sektörde 8 binden fazla istihdam Yurt içi ve yurt dışı iştirakleri bulunan, uluslararası düzeyde iş hacmi yaratan, 5,6 milyar doları bulan tamamlanmış projeleri ve 8 bin kişilik istihdam gücü ile YDA Group, inşaat sektörünün yanı sıra havalimanı işletmeciliği, madencilik, enerji, tarım, sağlık ve sigortacılık sektörlerinde de faaliyetlerini sürdürüyor. 

Şirketin projeleri arasında Diyarbakır Havaalanı Terminal Binası, Ordu çevre yolu ile Tokat Niksar yolu, Ümraniye, Sarıyer, Muş devlet hastaneleri ve Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi Polatlı-Afyon kesimi altyapı yapım işi gibi altyapı ve üstyapıya yönelik taahhüt projelerinin yanı sıra, YDA Park Avenue, Söğütözü Residences, The İstanbul Residence Veliefendi, The Kayseri Forum Residences ve  Ankara  Business Centre gibi v .projeler de yör alıyor.Dalaman Uluslararası Havalimam'nın iç ve dış hatlarını 26 yıllığına işletme hakkını kazanan şirket, kamu-özel ortaklığı modeliyle hayata geçirilecek olan Kayseri, Konya ve Manisa şehir hastanelerinin proje geliştirme, finansman ve hukuki altyapı çalışmalarına da devam ediyor


Son Saat


Geri Dön