23 / 04 / 2024

YDA'dan 800 milyonluk dev dönüşüm!

YDA'dan 800 milyonluk dev dönüşüm!

YDA'dan 800 milyonluk dev dönüşüm projesi geliyor. Ankara'nın en büyük kentsel dönüşüm 800 milyon liralık bütçeyle bin YDA Group'un Başkam Arslan, en az yüzde 60 prim yapacak" dedi.



Bugüne kadar 25 milyon metrekarelik inşaat hayata geçiren YDA Group, Ankara'nın en büyük kentsel dönüşüm projesine imza attı. Toplam 800 milyon liralık yatırımla yapılan projede bin 855 konut bulunuyor. 


Projede, 6 ayda 600 ön talep toplandı. Resmi satış adedinin 100 konuta ulaştığını belirten YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, "Ankara'da dönüşüm İstanbul'dan çok önce başladı. Yenimahalle Belediyesi'yle birlikte bin 500 hak sahibiyle anlaştık. Kendi finansmanımızla bin 500 konutu yapıp teslim ettik. Şimdi de yolun karşı tarafındaki 133 bin metrekarelik arazi üzerinde Park Avenue projemize başladık. Markalı konutta çıtayı yükselttik" diye konuştu. Konut piyasasının Ankara'da İstanbul'dan farklı olduğunun altını çizen Arslan, "Ankara'da belli bir ödeme bandı bulunuyor. Piyasaya göre makul satış fiyatlarıyla çıktık, istanbul'da metrekare fiyatı sorulur, Ankaralı ise gelir 'Daire ne kadar' der. 


% 1 KDV AVANTAJI VAR 


Projede 3+1 ve 4+1 konutların bulunduğunu söyleyen Arslan, şöyle konuştu: "3+1 dairelerin net alanı 134 metrekare. Fiyatları ise 340 bin liradan başlıyor. 4+1 daireler ise 152 metrekare büyüklüğünde. Fiyatları ise 410-560 bin lira arasında değişiyor." Projenin kentsel dönüşüm statüsünde bulunduğu için % ı'lik KDV avantajı olduğunu da anlatan Arslan, "Lansman fiyatla rından konut alan kazanacak. Proje, teslim edildiğinde en az % 60 prim yapacak" dedi. Bu yılın son çeyreğinde Ankara'da 4 bin 500-5 bin konutluk yeni bir projeye daha başlayacaklarını vurgulayan Arslan, "istanbul'da Zeytinburnu Belediyesi ile kentsel dönüşüme yönelik 400 konutluk bir proje yapacağız" diye konuştu.

 

20 BİN KONUT YOLDA 


Anadolu'daki marka kentlerde yeni projeler hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Arslan, bunların ilkinin ise Kayseri'de yapılaca ğını belirtti. Arslan "Kayseri'de eski stadyumun yerinde toplam 168 konutluk Kayseri Residence projesinin temelini atacağız" dedi. YDA Group olarak 20 bin konutluk portföylerinin olduğunu söyleyen Arslan, şöyle konuştu: "Bunları kısım kısım hayata geçireceğiz. İstanbul'daki kentsel dönüşüm furyası altında o hengamenin bir parçası olmak istemiyoruz. 


Ekonomi Gazetesi


Geri Dön