29 / 03 / 2024

Yedi Mavi'nin 3 ayda yüzde 18’i satıldı!

Yedi Mavi'nin 3 ayda yüzde 18’i satıldı!

Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı’nın TOBB’un Zeytinburnu arazisi üzerinde hayata geçirileceği Yedi Mavi projesinde satışlar başladı.




Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı’nın TOBB’un Zeytinburnu arazisi üzerinde hayata geçirileceği Yedi Mavi projesinde satışlar başladı. 1047 bağımsız birimden oluşan proje yoğun talep gördü ve evlerin yüzde 18’i 3 ayda sahibini buldu.


KALKAVAN Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Yedi Mavi projesi 63.5 dönüm arazi üzerinde rezidans (konut), ofis, AVM ve apart otelin yer alacağı toplam 1047 adet bağımsız bölümden oluşuyor. 17 katlı 6 blok şeklinde tasarlanan Yedi Mavi projesinde deniz manzarasına sahip 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 olmak üzere 5 farklı daire seçeneği yer alıyor. Ayrıca projede elektrikli araçların da kullanımına uygun 2 bin 600 araçlık otopark alanı bulunuyor. Projede daireler 75 metrekareden başlayıp 400 metrekareye kadar çıkıyor. Yedi Mavi’ye çok yoğun bir talep olduğu için haziran ayında ön satışa başladıklarını belirten Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, “O zamandan bu yana geçen üç aylık süreçte projenin yaklaşık yüzde 18’ini sattık. Yedi Mavi günden güne kazandıracak bir proje olduğu için yatırımcının uzun zamandır beklediği bir proje ” diyerek ön satıştan bu yana geçen 3 aylık sürede yatırımcıya yaklaşık yüzde 10 kazandırdıklarını dile getirdi.


6 KULE, BİR YAŞAM


Yedi Mavi isminin doğuş hikayesini anlatan Nazım Kalkavan, “Projemizde 6 adet kule olsa da, akıllı ev sisteminden rezidans hizmetlerine, çocuk oyun alanlarından yüzme havuzlarına, spa salonlarından fitness salonlarına kadar birçok sosyal donatının yanı sıra, şık restoranlar, kafeler, birçok prestijli Türk ve dünya markasını bir arada bulabileceğiniz mağazalar, alışveriş ve sosyal aktivitelerin merkezi olacak Mavi Cadde, ayrıca evinizden veya ofisinizden adımınızı attığınızda kendinizi sosyal yaşamın içinde bulacağınız spordan kültür sanata kadar farklı sosyal etkinliklere katılma imkanı sunan Mavi Meydan ile aslında koskocaman bir yaşam vaat ediyoruz. Bunların hepsi bir araya gelince denize açılan eşsiz bir hayat, yani İstanbul’un yeni hediyesi Yedi Mavi oluşuyor” dedi.


YÜZDE 80’İ MANZARALI


Projede dünyaca ünlü mimar Murat Tabanlıoğlu’nun imzası olduğunun altını çizen Kalkavan, “Projede geçmişle geleceği bugünün değerleriyle bir araya getirerek deniz temasını da içinde barındıran bir yaşam modeli tasarladık. Şehir ve denizle iç içe sıra dışı bir mimari olarak denizden ilham alarak tasarlanan, şehrin dokusuyla denizi buluşturan Yedi Mavi’nin yüzde 80’i deniz manzaralı ve geniş teraslı dairelerden oluşuyor. 63 dönümlük arazimize 6 blok inşa ederek her 10 dönüme 1 blok yapmış olacağız. Yani 50 bin metrekare yeşil alana sahip bir proje yapıyoruz. Bu da yaklaşık projenin yüzde 80’ine denk geliyor. Bu sayede, birbirini kesmeyen hepsi ayrı panoramada manzaraya hakim olan ve mavinin 6 tonu ile adlandırdığımız bloklar adeta denizle kucaklaşacak. Yedi Mavi’de dairelerin çoğu, tüm yaşam alanlarından denizi görme imkanına sahip olacak” diye konuştu.



METREKARESİ 13 TL’DEN BAŞLIYOR


İLK olarak sadece konutları satışa çıkardıklarını vurgulayan Nazım Kalkavan, “Konutta yaklaşık 110 bin metrekarelik alan satacağız. Metrekare fiyatlarımız ise 13 bin liradan başlayacak. Ofisler, otel ve dükkanlar ile ilgili henüz net bir kararımız olmadığı için şimdilik kiralama yoluna gideceğiz gibi görünüyor” dedi.


YÜZDE 5 PEŞİNATLA EV SAHİBİ YAPIYOR


SON üç aylık süreçte ülkemizde yaşanan gelişmeler sonrasında inşaat sektörünün yaptığı kampanyalar, bankaların faizleri yüzde 1’in altına çekmesi, 150 metrekare ve üzerindeki dairelerde KDV oranın düşürülmesi ve gayrimenkul sertifikasının yasalaşmasının sektörün, ekonominin canlanmasına büyük katkı sağladığına ve daire sahibi olmak isteyenler ve yatırım yapmak isteyenler için ise kaçırılmayacak bir fırsat doğduğuna dikkat çeken Nazım Kalkavan, “Biz de bu bağlamda üzerimize düşeni yaparak Emlak Konut ve GYODER’in yaptığı kampanyalarda belirlenen peşinatın da altında bir peşinatla satışa çıkıyoruz. Bu kampanyamız kapsamında yüzde 5 peşin vererek ister 120 ay yüzde 0.70 faiz oranıyla, ister 60 ay yüzde 0.42 faiz oranıyla Yedi Mavi’den lansman süresince daire sahibi olunabilecek. Ayrıca kendi bünyemizde çeşitli ödeme planları da sunuyoruz” diye konuştu. 


ZEYTİNBURNU DEĞERLENİYOR 


NAZIM Kalkavan, Yedi Mavi’nin, İstanbul’un en merkezi lokasyonlarından birinde yer aldığına ve önemli ulaşım akslarının yanı başında bulunduğuna dikkat çekti. Kalkavan, ayrıca projenin Tarihi Yarımada’nın içinde yer alması ve  Marmaray  projesi, İDO Bakırköy Terminali, Ataköy Marina,  Atatürk Havalimanı, İDO Yenikapı Terminali, E-5 ve TEM gibi çok önemli ulaşım akslarının yanı başında olmasının İstanbul trafiğinde çok büyük avantaj olduğuna vurgu yaparken “Tamamlanması beklenen büyük projelerle günden güne daha da değerlenecek bir lokasyondayız; Aralık 2016’da açılacak Avrasya Tüneli ile İstanbul’da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki mesafe 15 dakikaya inecek. Yine Galataport projesi de bölgeye büyük değer katacak. Bu projelerin bitmesiyle Yedi Mavi’nin zaten çok değerli olan lokasyonu, İstanbul’un her yerine trafiksiz ulaşım sağlayacak” dedi. 


Hürriyet 



Geri Dön