29 / 03 / 2024

Yedikule Bostanları'nda geri adım attılar!

Yedikule Bostanları'nda geri adım attılar!

"Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Tadilatı" geçen günlerde İBB Meclisi'nde CHP'li meclis üyelerinin ret oyuna karşın oyçokluğuyla kabul edilmişti. Topbaş dün İBB Meclisi'ne iade ettiğini açıkladı.



Cumhuriyet Gazetesi'ne kararı değerlendiren Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, "Topbaş redettmek yerine çalıştay önerisinde bulundu. Topbaş'ın çalıştay deneyimlerini biliyoruz. Plan kararlarını meşrulaştırma yönünde birtakım girişimlere dönüştürdü. Haydarpaşa süreci bunun somut örneğidir" diye konuştu. Muhcu, bu kötü deneyimin Yedikule bostanlarında da yaşanmaması temennisinde bulundu. Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi ÇED Denetim Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı da kararın yeterli olmadığını ama olumlu olduğunu belirterek "Çalıştay meseleyi geciktirir. Bilimsel kararla bellidir" diye konuştu. 

Yedikule Bostanları ve civarına açık spor tesisi ve konut yapılmasını öngören plan değişikliği teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş tarafından meclise iade edildi. Topbaş, alanın nasıl değerlendirileceğine ilişkin çalıştay düzenleneceğini açıkladı. Fatih'te Yedikule bostanlarının da yer aldığı "dünya mirası alanı" ve "Kara Surları İş Koruma alanf'nda tesisler 


Cumhuriyet


Geri Dön