19 / 04 / 2024

Yedikule planları Topbaş'tan geri döndü!

Yedikule planları Topbaş'tan geri döndü!

Yedikule planları Topbaş'tan geri döndü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın imar planı meclise geri iade ettiği Yedikule bostanlarında önceki gün basın açıklaması yapıldı



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi'nde görüşülerek kabul edilen, Fatih İlçesi Yedikule Mahallesi ile ilgili "Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Tadilatını" yeniden değerlendirilmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne iade etti. 

Topbaş,"Yapılacak çalışmalara ışık tutması için tarihçiler, bilim adamları, mahalle sakinleri ve ilgililerin katılacağı bir çalıştay düzenlenmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir" dedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Yedikule bostanlarında açıklama yaptı. 


BOSTANLAR KORUNMALI 


CHP istanbul Milletvekili Melda Onur, "Kadir Topbaş, umuyoruz ki bir İstanbullu olarak bu bostanlarıkorur" dedi. Melda Onur, İBB Meclisi'nden geçtiğimiz hafta oyçokluğu ile geçen Yedikule Mahallesi ile ilgili "Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Tadilatının, UNESCO dünya kültür mirası içinde yer alan tarihi yarımadanın yönetim planına tamamen aykırı bir uygulama olduğunu söyledi.

 

ÇAY İKRAM ETTİLER 


Mimarlar Odası Genel Kurul Delegesi Gülay Yedekçi Arslan da planların tamamının yeniden gözden geçirilmesini, kamu yararı gözetilerek Osmanlı'dan günümüze kadar taşınan zirai sistemin işletildiği bir çalışma yapılmasını ve bostanların korunmasını istediklerini dile getirdi. Yedikule Bostanlarında yapımına başlanan süs havuzu inşaatı yakınında düzenlenen eylemin ardından, CHP Miletvekili Melda Onur ve eylemciler yakınlarda bulunan bostanda çay içerek, bostancılarla sohbet etti. 


Bizim Gazete


Geri Dön