26 / 04 / 2024

Yedikule'de Ermenilere iade edilen arazi park alanına çevrildi!

Yedikule'de Ermenilere iade edilen arazi park alanına çevrildi!

Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfına iade edilen Zeytinburnu'da bulunan 42 bin metrekarelik arazinin 8 bin metrekaresi İBB meclisinin oy birliğiyle aldığı karara göre park alanına çevrildi.



Zeytinburnu Belediyesi, 25 Temmuz 2014 tarihinde İBB'yc yazdığı dilekçe ile ticaret alanı olarak gözüken arazinin park alanına alınmasını talep etti. İBB'yc havale edilen teklif, "Yeşil alan miktarının arttırıldığı ve kamu yararı gözetildiği gerekçesi ile" oy birliği ile park alanına çevrildi. Şu anda Zeytinburnu Spor Kompleksi, otopark ve boş alanların bulunduğu arazinin altına zemin altı otopark yapılabilecek. 

1964 yılında el konulan mallarını geri alan Ycdikulc Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı, kendilerine iade edilen arazinin park alanına çevrilmesine tepki gösterdi. Vakıf yetkilileri, imar komisyonu raporunda şu ifadeleri kullandı: "Öncelikle ifade etmek gerekir ki, 13 sayılı parsel Zeytinburnu Belediyesinin, 12 sayılı parsel ise Vakıflar Genel Müdürlüğünün mülkiyetinde iken vc kamu yararı mülahazasıyla 'Ticaret Alanı' olarak düzenlenen plan notunun adı geçen parsellerin, mülkiyetinin vakfımıza intikalinden sonra kamu yararı genci kavramı ileri sürülerek ticari alandan çıkartılmak suretiyle park alanına dönüştürülmesi yolunda plan tadili teklifinin hazırlanması, idare hukuku prensiplerine aykırı olduğu gibi hukuk devletinin güvenilirlik vc devamlılık prensiplerine aykırı bir davranıştır." Yapılan plan değişikliğinin taşınmazın gelir getirici özelliğini kaldırmaya yönelik bir davranış olduğunu belirten Vakıf, plana askıya çıkma süresinde itiraz edeceklerini ifade etti. 


Evrensel


Geri Dön