26 / 04 / 2024

Yeditepe'nin mistik yüzü görücüye çıkıyor

Yeditepe'nin mistik yüzü görücüye çıkıyor

İstanbul'da 2010 Avrupa Kültür Başkentliği için hazırlıklar hızlanırken, özel sektörde de 2010'a yönelik kültürel etkinlikler start almaya başladı.



İstanbul'da 2010 Avrupa Kültür Başkentliği için hazırlıklar hızlanırken, özel sektörde de 2010'a yönelik kültürel etkinlikler start almaya başladı. Farklılaşarak ve marka bilinirliğini artırarak turizm sektöründeki pazar payını yükseltmek isteyen konaklama tesisleri 2010 yılı için değişik tanıtım programları geliştiriyor.

2010 yılı için, özel sektöre ait "ilk kültürel etkinlik", sektörün canlandığı ve hareketlendiği yılın son haftasında, Taksim'de düzenlenecek bir belgesel gösterimiyle gerçekleştirilecek.

İstanbul'da yaşayan tüm yabancıların ve turist olarak gelen yabancı konukların davetli olduğu gösterimde, tarih boyunca birçok medeniyete başkentlik yapmış ilde gizemini koruyan mekanlar, değişik çağlara ve kültürlere ait mistik atmosfer, büyülü ve tutkulu görsellikler sergilenecek. Ünlü aranjör Fatih Ihlamur'a ait özel müzik eşliğinde, İngilizce olarak sunulacak belgesel ziyafeti, 2009'da da belirli aralıklarla tekrarlanacak.

TURİSTLERDE İSTANBUL BAĞIMLILIĞININ OLUŞTURULMASI HEDEFLENİYOR

26 Aralık tarihinde, saat 19.00'da Golden Age 2 Oteli'nde düzenlenecek "Mistik İstanbul" belgeseli ile söz konusu dönemde İstanbul'da bulunan yabancı konukların eğlenceli ve hoş zaman geçirmeleri, kentin pek bilinmeyen kültürel mekanları hakkında bilgilendirilmeleri ve turistlerde İstanbul bağımlılığının oluşturulması hedefleniyor.

"MİSTİK İSTANBUL" adlı film bir süre önce DVD olarak piyasaya çıkan "Yedi Tepe, Yedi Renk" belgesel setinin en ilgi çekici bölümünden oluşuyor. Toplam 12 bölümden oluşan belgesel setinde, "Medeniyetler Başkenti" İstanbul'un tarihi, turistik ve kültürel zenginlikleri farklı boyutlarıyla tanıtılıyor. Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Arapça olarak piyasaya sunulan belgesel seti kullanılan arşiv bakımından da büyük zenginlik taşıyor. Yapımı yaklaşık 10 yıl süren ve tam 7 yönetmenin imzasını taşıyan belgesel için yaklaşık 30 kişilik teknik ekip, İstanbul'daki bini aşkın mekanda, bin 300 saatlik çekim ve 6 aylık kurgu/montaj çalışması yaptı.

Haberturk


Geri Dön