27 / 04 / 2024

yellow.com.tr'de en çok restoran ve mobilyacı arandı!

yellow.com.tr'de en çok restoran ve mobilyacı arandı!

Türkiyenin en büyük online firma rehberi Yellow.com.tr verilerine göre 2011de internette en çok aranan firmalar: Restoranlar ve mobilyacılar oldu



Yellow Medya, firmaların doğrulanmış ve güncel iletişim bilgilerini ücretsiz olarak yayınlayan, Türkiyenin en çok ziyaret edilen firma rehberi Yellow.com.trnin 2011 yılı verilerini açıkladı. Verilere göre yıl boyunca Yellow.com.tryi ziyaret eden yaklaşık 21 milyon kişi, 650 kategori arasında en çok Restoranlar kategorisinde arama yaptı. En çok arama yapılan diğer iki kategori ise Mobilya-Ev ile Bayan Giyim oldu.

Türkiyenin en çok ziyaret edilen firma rehberi Yellow.com.tr, 2011 yılına ilişkin verilerini açıkladı. Yerel arama alanında lider Yellow Medya bünyesinde faaliyet gösteren Yellow.com.trnin verilerine göre, 2011 yılında kullanıcıların en çok arama yaptığı kategori Restoranlar oldu.

Otel, restoran, banka, çiçekçi gibi 650 kategoride 700 binden fazla firmanın tüm güncel iletişim bilgilerinin Türkçe ve İngilizce dillerinde ücretsiz olarak listelendiği Yellow.com.tryi 2011 yılında yaklaşık 21 milyon tekil kullanıcı ziyaret etti.

Yıl boyunca 47 milyondan fazla sayfanın gösterildiği sitede, Türkçe dilindeki aramalarda birinci sırada Restoranlar kategorisi yer alırken, ikinci sırada Mobilya-Ev, üçüncü sırada ise Bayan Giyim kategorileri yer aldı.

Yellow.com.trnin İngilizce versiyonunda ise en çok arama yapılan kategori  Giyim, Ayakkabı ve Giyim Aksesuarları olurken, onu Restoranlar ve İnşaat, İnşaat Malzemeleri ve Makineleri kategorileri izledi.

2011 yılında, ziyaretçilerin Yellow.com.trde arama yaparken en çok kullandıkları anahtar sözcükler ise şöyle sıralandı: Mobilya, tekstil, inşaat, bilgisayar, emlak, otel.

Trafiğinin yüzde 95ini Googleın organik arama sonuçlarından alan Yellow.com.trdeki firmaların iletişim bilgileri Yellow Medyada görev yapan yerel arama uzmanları tarafından sürekli güncelleniyor. Yellow Medyanın Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) alanındaki uzmanlığı, Google kullanıcılarının aradıklarını, listelenen sonuçların arasında üst sıralarda bulabilmelerini sağlarken, Yellow.com.trnin Googledan gelen trafiğini de en üst düzeye çıkarıyor.

Site, akıllı telefonlar ve tabletlerle tam uyumlu olduğu için, sayfalar bu tür cihazlarda da düzgün şekilde görüntüleniyor. Bu sayede, örneğin cep telefonundan Googlea girerek bir firmanın iletişim bilgilerini arayan kullanıcı, Googledaki bağlantıya tıklayıp Yellow.com.trye yönlendiğinde, telefonu için optimize edilmiş Yellow.com.tr sayfasına ulaşıyor ve firmayı doğrudan telefonla arayabiliyor. Aynı şekilde, kullanıcı cep telefonundan direkt Yellow.com.trye girdiğinde de sitenin mobil versiyonunu rahatça kullanabiliyor.

Yellow Medya

Yellow Medya, yerel aramada dünyanın en güvenilir markasının Türkiye temsilcisi Turkey Yellow Pagesin çatısı altında, Dubai merkezli Al Wahda-Express firmasının iştiraki olarak faaliyet göstermektedir. Yellow Medya, işletmelerin satış artırıcı faaliyetlerine ve marka iletişimine yönelik güncel teknolojilerin tüm getirilerinden yararlanılan çözümler sunmaktadır. Bu çözümlerden Yellow.com.tr, Türkiyenin en güvenilir, en doğru ve en çok ziyaret edilen online ve mobil firma rehberi olarak öne çıkıyor. 650 kategoride 700 binden fazla işletmenin tüm güncel iletişim bilgilerinin Türkçe ve İngilizce olarak ücretsiz listelendiği Yellow.com.tr, her ay 3 milyondan fazla kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor. Yellow Medya  firmalara ayrıca, coğrafi konumlandırma, haritalarda ve navigasyon cihazlarında markalı içerik yönetimi, online ve mobil reklam çözümleri,  doğal arama sonucu optimizasyonu uzmanlığı ile üretilmiş online ve mobil sitelerin oluşturulması, reklamverenlere yönelik %100 performansa dayalı ödeme sistemlerinin geliştirilmesi, mobil uygulamaların tasarlanması ve pazarlama/reklam istatistiklerinin takip edilmesi konularında da özel hizmet veriyor.

www.yellowmedya.com

www.yellow.com.tr

+90 216 538 57 57

Yellow Medya

Cumhuriyet Caddesi, Gürsel Plaza No: 123 Kat: 8-9 34805 Kavacık, İstanbul/Türkiye


Geri Dön