20 / 04 / 2024

Yemeksepeti, Bulgaristan ve Romanya’da yatırıma başladı!

Yemeksepeti, Bulgaristan ve Romanya’da yatırıma başladı!

Dünyanın en büyük online yemek siparişi sektörünün önde gelen şirketlerinden Delivery Hero’nun satın aldığı Yemeksepeti, Bulgaristan ve Romanya’da yatırıma başladı. Yemeksepeti’nin faaliyet gösterdiği ülke sayısı Türkiye dahil 10’a yükselmiş oldu.



Yemeksepeti Bulgaristan'da bgmenu.com ve Romanya'da quicky.ro ile oliviera.ro’ya yaptığı yatırımla, bu iki ülkede lider konuma gelecek. Üç markanın büyüme sürecine stratejik ve finansal anlamda katkıda bulunacak olan Yemeksepeti, gelecek dönemde de potansiyel gördüğü pazarlara yatırım yaparak büyümeyi sürdürecek. 


"Yatırımlara devam edeceğiz" 


Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, “Yemeksepeti olarak Türkiye’nin çevre ülkelerindeki pazar dengelerini ve kültürü okumakta ne kadar başarılı olduğumuzu bundan önce yatırım yaptığımız 7 ülke ile kanıtladık. Bugün bu yatırım ile yakın coğrafyada yoğunlaşan faaliyet alanımızı daha da genişletiyoruz. Deneyimimiz ve özgün iş yaklaşımımız sayesinde Türkiye’de elde ettiğimiz başarıyı Hello Hungry ile birlikte tekrarlayacağımıza eminiz. İlerleyen dönemde de potansiyel gördüğümüz pazarlara yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi. bgmenu.com, quicky.ro ve oliviera.ro markalarını bünyesinde tutan Hello Hungry’nin CEO'su Zornitsa Chugreeva yatırımla ilgili, “Yemeksepeti gibi global bir oyuncu ile yolumuza devam edecek olmaktan ötürü büyük heyecan duyuyoruz. Türkiye pazarındaki etkileyici başarısına ek olarak, hizmet verdiği ülkelerde yüzde 300’lere ulaşan etkileyici büyüme oranları ve bugüne dek yakın coğrafyada başarısını kanıtladığı deneyim ve uzmanlığı Yemeksepeti’ni eşsiz bir ortak kılıyor. Yemeksepeti’nin vizyonu ve stratejileri sayesinde kısa sürede çok daha iyi bir konuma geleceğimizi biliyoruz” dedi.



Dünya


Geri Dön