29 / 03 / 2024

Yeni Adana Stadı'nın inşaatı sürüyor!

Yeni Adana Stadı'nın inşaatı sürüyor!

Fazlı Bayram Hadi, TOKİ Uygulamalar Şube Müdürü Emrah Bıyıkoğhı ile inşaat sahasını inceleyerek yüklenici firmanın Yönetim Kurulu Başkam Bayram Albayrak ve Proje Sorumlusu Hakan Dönmez ve diğer yetkililerden bilgi aldı.




Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Sançam İlçesi, Çukurova Üniversitesi Balcalı mevkinde yapımı süren yeni statta incelemelerde bulundu. 

Hadi,  TOKİ  Uygulamalar Şube Müdürü Emrah Bıyıkoğhı ile inşaat sahasını inceleyerek yüklenici firmanın Yönetim Kurulu Başkam Bayram Albayrak ve Proje Sorumlusu Hakan Dönmez ve diğer yetkililerden bilgi aldı. 

Stat inşaatının Toplu Konut İdaresi (TOKİ) denetiminde eksikliğini gidereceğiz ve ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacağız." "KENTİN 50 YILLIK TESİS İHTİYACI KARŞILANDI" Hadi, yeni stadın yanı sıra Çukurova ilçesinde 2 bin 500 kişi kapasiteli olimpik ölçülerde sentetik atletizm pisti ile Gençlik Merkezi'nin önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini, aynca, 7 bin 500 kişi kapasiteli Spor Salonu ile Kapalı Yüzme Havuzu'nun inşaatına başlanacağını belirten Hadi, "Mevcut tesislerin Alkataş ve Ilgazlar İş Ortaklığı firması tarafından yapıldığım hatırlatan Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi: "102 bin dönüm arazi üzerine kurulacak olan 107 milyar TL'ye ihale edilen stadın arazi ve yer teslimi çeşitli nedenlerle geç yapıldı. 23 Eylül 2013 tarihinde yer teslimi yapılan stat, protokol gereğince 770 günde tamamlanacak. Fiziki olarak yüzde 20'si tamamlanan 33 bin kişilik stat 2016 yılının başlarında hizmete girecek. Güneyin, hatta Akdeniz'in en çağdaş stadından sadece futbol olarak değil, salon sporlan olarak da en verimli şekilde yararlanmayı hedefliyoruz Tribünleri altında tüm okul ve kulüplerin yararlanacağı en az 20 kadar spor salonuyla tesis yapılan stat, atletizm pisti, spor salonu, yüzme havuzu ve ilçelere yapılan tesis yatırımlarıyla kentin 50 yıllık tesis ihtiyacı karşılandı" diye konuştu. 

Adana'nın yılın yaklaşık 250 günü yağmur almadığını, ılıman bir iklime sahip olduğunu, tüm spor branşları için hava koşullarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade eden Hadi, tesisler tamamlanınca Antalya'da olduğu gibi Avrupa ve diğer ülkelerden takımların kentte kamp yapmalarını sağlayacaklarını, spor turizmi sayesinde ekonomik hareketliliğin de yaşanacağım sözlerine ekledi. 


Adana Kent Gazetesi


Geri Dön