28 / 03 / 2024

Yeni Adana Stadı'nın yüzde 32'si tamamlandı!

Yeni Adana Stadı'nın yüzde 32'si tamamlandı!

TOKİ tarafından inşaatına geçen sene başlanan 33 bin kişilik Yeni Adana Stadı'nın yüzde 32'si tamamlandı. UEFA standartlarına uygun inşa edilen 6 katlı stadın, 2016-2017 sezonunun ikinci yarısına yetişebilmesi için 300 işçi görev yapıyor.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşaatına geçen yıl başlanan 33 bin kişilik Yeni  Adana  Stadı'nın yüzde 32'si tamamlandı.


Sarıçam ilçesinde, yaklaşık 102 dönüm arazide 43 dönüm üzerine yapılan stat, UEFA kriterlerinde, çim zeminden itibaren 6 kat yüksekliğinde 33 bin kişi kapasiteli yapılıyor.


Gelecek sezonunun ikinci yarısına yetişebilmesi için 300 işçinin 24 saat esasına göre vardiyalı şekilde görev aldığı stat bünyesinde, sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör, 2 yürüyen merpen, 104 turnike, basın ve VIP tribünü yer alacak.


Mimari olarak engellilerin de rahatça kullanabileceği, 172 kişilik engelli bölümü ve 172 refakatçi koltuğunun bulunacağı şekilde inşa edilen stat etrafında 431'i kapalı, toplam bin 444 araçlık otopark bulunacak.


Ayrıca, 9 engelli, 34 erkek, 34 kadın tuvaletinin, kadın ve erkekler için ayrı ayrı mescidin, sporcu ve hakemler için 2 rahatlama havuzu ve masaj odalarının yer alacağı stattan, 46 branşta faaliyet gösteren spor kulüpleri faydalanabilecek.


Vali Mustafa Büyük, elips şeklinde inşa edilen statla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de son dönemde yapılan stat inşaatları içinde Adana'da da 33 bin kişilik bir yatırımın yükseldiğini söyledi.


Projenin kendileri ve bölge için önemli olduğunu ifade eden Büyük, "Sadece futbol için değil. Tabii ki birinci derecede ona yönelik ama bunun dışında birçok diğer branşta, 30'un üstünde dalda buradaki salonlarda spor yapma imkanı olacak" diye konuştu.


Büyük, stadın bölgedeki tesis ihtiyacını karşılayacağını anlatarak, şöyle devam etti:


"İnşaat, başlangıçtaki bazı problemler sebebiyle hedeflediğimizden biraz daha gecikmeli gidiyor ama şu anda yüzde 32 seviyelerinde. Artık inşaat hızını engelleyen hiçbir şey yok. Gelecek yıl içinde stadın tamamlanıp takımlarımıza, spor camiasına hizmet vermeye başlayacağını değerlendiriyoruz. Bu tür statların sembolik olarak ayrıca önemli olduğunu, motivasyonu artırdığını, şehrin kendine daha çok güvenerek daha yaygın spor yapma ve seyretme fırsatı verdiğini düşünüyorum Bu sebeple de projeyi önemsiyoruz."


Stadın, şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta, 20 dakikada ulaşılabilen bir konumda bulunduğunu belirten Vali Büyük, toplu taşıma imkanlarının artması için alt yapı çalışmalarının da yapılması gerektiğini dile getirdi.


Büyük, stadın en kısa sürede hizmete açılıp Türk sporuna ve Adana'daki spor camiasına hizmet vermesini beklediklerini aktararak, "PTT 1. Lig'deki Adanaspor ve Adana Demirspor'un Süper Lig'e çıkarak yeni stadı kullanmalarını ümit ediyorum" diye konuştu.


- Stadın ismi


Büyük, stadın isminin "Koza Arena" olması yönünde toplumda bir isteğin olduğunu bildirerek, şu anda "Yeni Adana Stadı" ismini kullandıklarını ifade etti.


"Koza Arena"nın yaygın taleplerden birisi olduğunu vurgulayan Büyük, konuşmasını şöyle tamamladı:


"Bu statlar takımlar için çok önemli destek. Şimdiden onun ismini kesinleştirmek yerine, Süper Lig'e çıkan takımımızla bir sponsorluk ismi de oluşturarak stadı çok daha değerli hale getirmeyi hedefliyoruz. Şu anda tanımlama açısından 'Yeni Adana Stadı' diyoruz, halk da 'Koza Arena'yı yakıştırıyor. Bu da güzel bir isim. Spor camiasına katkı sağlayacak, Türk sporuna faydalı olacak sponsorlar için isim konusu daha sonra değerlendirilecek."


AA




Haber Bizim Anadolu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşaatına geçen yıl başlanan 33 bin kişilik Yeni Adana Stadı'nın yüzde 32'si tamamlandı. Sarıçam ilçesinde, yaklaşık 102 dönüm arazide 43 dönüm üzerine ' yapılan stat, UEFA kriterlerinde, çim 1 zeminden itibaren 6 kat yüksek liginde 33 bin kişi kapasiteli . yapılıyor. 


Bizim Anadolu 



Haber Gazette Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Sarıçam ilçesinde, yaklaşık 102 dönüm arazide 43 dönüm üzerine yapılan stat, UEFA kriterlerinde, çim zeminden itibaren 6 kat yüksekliğinde 33 bin kişi kapasiteli yapılıyor.Gelecek sezonunun ikinci yarısına yetişebilmesi için 300 işçinin 24 saat esasına göre vardiyalı şekilde görev aldığı stat bünyesinde, sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör, 2 yürüyen merdiven, 104 turnike, basın ve VIP tribünü yer alacak.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşaatına geçen yıl başlanan 33 bin kişilik Yeni Adana Stadı'nın yüzde 32'si tamamlandı. 


33 BİN KİŞİLİK KAPASİTE 

Sarıçam ilçesinde, yaklaşık 102 dönüm arazide 43 dönüm üzerine yapılan stat, UEFA kriterlerinde, çim zeminden itibaren 6 kat yüksekliğinde 33 bin kişi kapasiteli yapılıyor.Gelecek sezonunun ikinci yarısına yetişebilmesi için 300 işçinin 24 saat esasına göre vardiyalı şekilde görev aldığı stat bünyesinde, sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör. 2 yürüyen merdiven. 104 turnike, basın ve VIP tribünü yer alacak. Mimari olarak engellilerin de rahatça kullanabileceği. 172 kişilik engelli bölümü ve 172 refakatçi koltuğunun bulunacağı şekilde inşa edilen stat etrafında 431'i kapalı, toplam bin 444 araçlık otopark bulunacak.Ayrıca, 9 engelli. 34 erkek. 34 kadın tuvaletinin, kadın ve erkekler için ayrı ayrı mescidin, sporcu ve hakemler için 2 rahatlama havuzu ve masaj odalarının yer alacağı stattan, 46 branşta faaliyet gösteren spor kulüpleri faydalanabilecek. 


VALİ BÜYÜK AÇIKLADI 

Vali Mustafa Büyük, elips şeklinde inşa edilen statla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'de son dönemde yapılan stat inşaatları içinde Adana'da da 33 bin kişilik bir yatırımın yükseldiğini söylcdi.Projenin kendileri ve bölge için önemli olduğunu ifade eden Büyük. "Sadece futbol için değil. Tabii ki birinci derecede ona yönelik ama bunun dışında birçok diğer branşta. 30'un üstünde dalda buradaki salonlarda spor yapma imkanı olacak" diye konuştu. 


ALTYAPI ÇALIŞMALARI YAPILMALI 

Stadın, şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta, 20 dakikada ulaşılabilen bir konumda bulunduğunu belirten Vali Büyük, toplu taşıma imkanlarının artması için alt yapı çalışmalarının da yapılması gerektiğini dile getirdi. Büyük, stadın en kısa sürede hizmete açılıp Türk sporuna ve Adanandaki spor camiasına hizmet vermesini beklediklerini aktararak, "PTT 1. Lig'dcki Adanaspor ve Adana Demirspor'un Süper Lig'e çıkarak yeni stadı kullanmalarını ümit ediyorum" diye konuştu. Büyük, stadın isminin "Koza Arena" olması yönünde toplumda bir isteğin olduğunu bildirerek, şu anda "Yeni Adana Stadı" ismini kullandıklarını ifade etti."Koza Arcna"nın yaygın taleplerden birisi olduğunu vurgulayan Büyük, konuşmasını şöyle tamamladıf'Bu statlar takımlar için çok önemli destek. Şimdiden onun ismini kesinleştirmek yerine. Süper Lig'e çıkan takımımızla bir sponsorluk ismi de oluşturarak stadı çok daha değerli hale getirmeyi hedefliyoruz. Şu anda tanımlama açısından 'Yeni Adana Stadı' diyoruz, halk da 'Koza Arenayı yakıştırıyor. Bu da güzel bir isim. Spor camiasına katkı sağlayacak, Türk sporuna faydalı olacak sponsorlar için isim konusu daha sonra değerlendirilecek." 



Gazette


Geri Dön