19 / 03 / 2024

Yeni Başbakanlık binası bin odalı olacak!

Yeni Başbakanlık binası bin odalı olacak!

Toplam bin odalı bloklardan oluşan yeni Başbakanlık'ta servis değil, oda sistemi olacak. Başbakan Erdoğan'ın makamı ve Başbakan Yardımcılarının bulunduğu bölüme giriş özel izinle ve eksi 2. kattan bir tünelle mümkün olacak....



Çok merak edilen yeni Başbakanlık binası ve kampüsü havadan fotoğraflandı. İşte ''Beyaz Saray'' olarak adlandırılan Yeni Başbakanlığın özellikleri:


Toplam bin odalı bloklardan oluşan yeni Başbakanlık'ta servis değil, oda sistemi olacak. Kampusta 3 blok yer alacak. Başbakan Erdoğan'ın makamı ve Başbakan Yardımcılarının bulunduğu bölüme giriş özel izinle ve eksi 2'nci kattan bir tünelle mümkün olacak. Başbakan'ın bulunduğu blok ile diğer idari bloklar arasında doğrudan bağlantı yok.


Çankaya Köşkü'ndeki gibi büyük bir tören alanı bulunacak. Her blokta iki büyük toplantı salonu, katlarda ise küçük toplantı salonları olacak. Kampüsün çevresi duvarla çevrili olacak ve özel kamera sistemiyle izlenecek. Bazı bölümlere giriş çıkışlar, parmak izi ve retina okuma sistemiyle mümkün olacak.


Kampus içinde büyük bir yeşil alan, yürüyüş alanları ve sosyal tesisler yer alacak. Cumhurbaşkanlığı gibi birkaç girişi olacak kampusun, personel ve ziyaretçi girişi ayrı olacak. Kampüsün yanında bulunan Marmara Köşkü de duvarların çevrilmesiyle kampus alanına dahil edilecek.


Başbakanlık binasının altında Hükümet Harekat Merkezi inşa ediliyor. Doğal afetlerde Kriz Merkezi, savaş; kimyasal, biyolojik, nükleer ve siber saldırılarda, terör eylemlerinde ise Hükümet Harekat Merkezi olarak kullanılacak.


Kimlik Kartı Başbakanlık Hizmet Binası Ve Kampüsü!


Mimar: Şefik Birkiye

Üstlenici Firma: Rönesans

Proje Bedeli: 650 milyon TL

Mimari: Selçuklu

Teslim tarihi: Mayıs 2014

Blok: 5'er katlı 3 blok

Oda sayısı: 1000


Sabah





Geri Dön