26 / 04 / 2024

Yeni Başbakanlık binasına sağır oda yapılacak!

Yeni Başbakanlık binasına sağır oda yapılacak!

İnşaatı süren ve “ Beyaz Saray ” olarak adlandırılan yeni Başbakanlık binasında, yasa dışı dinlemelere karşı özel önlemler alınacak, “ sağır oda ” inşa edilecek...



İnşaatı süren ve “Beyaz Saray” olarak adlandırılan yeni Başbakanlık binasında, yasa dışı dinlemelere karşı özel önlemler alınacak, “sağır oda” oluşturulacak.


Yeni Başbakanlık binasının inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Beyaz Saray, Birleşmiş Milletler binası, Almanya, Fransa ve son olarak Dubai’de güvenlikli binaları, Türkiye’de ise TÜPRAŞ, Sabancı, Aliağa, Vestel fabrikalarındaki güvenlik sistemlerini inceleyen yetkililer, üst düzey güvenlik sistemi oluşturdu.


UYUYAN BÖCEKLER


Başbakan makam katına konuşlandırılan elektrik kaynağı ve priz olmayan “sağır oda ”,her türlü dinlemeci hazına karşı korunaklı olacak. Özel konular bu odada konuşulacak, uydudan dinlemelere karşı duvarları da yalıtılan sağır odada sesler hiç bir şekil de dışarı taşınamayacak. Hiç bir enerji kaynağına ihtiyaç duymayan ve istenildiği an aktif hale getirilen dinleme cihazlarının (böceklerin) binaya yerleştirilmemesi için harç ve kum da taranıyor.


Hasan BOZKURT/ Habertürk Gazetesi 


Geri Dön