19 / 03 / 2024

Yeni Başbakanlık binasında sona gelindi!

Yeni Başbakanlık binasında sona gelindi!

Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği ’nde Orman Genel Müdürlüğü’nün azisine yapılan yeni Başbakanlık binası inşaatında sona gelindi. Binanın bu yıl içinde kullanıma hazır hale gelmesi planlanıyor...




Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği’nde Orman Genel Müdürlüğü’nün azisine yapılan yeni Başbakanlık binası inşaatında sona gelindi. Binanın bu yıl içinde kullanıma hazır  hale gelmesi planlanıyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullanacağını açıkladığı bina, Söğütözü semtinde yer alıyor.  Yeni Başbakanlık binası, 150 dönüm üzerine inşa edilirken, birden fazla girişinin olacağı belirtiliyor. 3 kat olması planan bina, Selçuklu mimarisinden izler taşıyor. 


"NÜKLEER SALDIRILARA KARŞI GÜVENLİKLİ" 


Binanın bir diğer dikkat çekici özelliği ise olağanüstü güvenlik önlemleri olarak öne çıkıyor. Yeni Başbakanlık binasının, Türkiye’nin en iyi korunan binalarından biri olacağı belirtiliyor. Yeni bina bomba, füze, kimyasal ve nükleer saldırılara karşı korunaklı olarak dizayn edildi. Binanın eksi 2’nci katının, olağanüstü şartlarda kriz merkezi olarak kullanılacağı öğrenildi. Binanın yapım aşamasında da çok özel güvenlik önlemleri alındı. Ayrıca kullanılan beton da özel olarak seçildi.  


Yeni Başbakanlık binasının, yaklaşık olarak 650 milyon liraya mal olacağı kaydedildi.



Vatan




Geri Dön