23 / 04 / 2024

Yeni Bilecik otogarı nasıl olacak?

Yeni Bilecik otogarı nasıl olacak?

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kentteki otogar esnafı ve basın mensuplarına, yapımı devam eden yeni Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.



Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kentteki otogar esnafı ve basın mensuplarına, yapımı devam eden yeni Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni gezdirerek tesis ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin bitmesi halinde işleyişi ve yapılacak faaliyetler hakkında da esnafa bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, tesisin bitmesiyle birlikte Bilecik’te ulaşım anlamında büyük bir adımın atılmış olacağını kaydetti. Yağcı, "İnşaat çalışmalarının büyük bir kısmının tamamlandığı terminalimizde iç dizayn çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bilecik’in gelişimine bakışımızı gösteren bir çalışma. İnşallah Bilecik’e 50 bin metrekarelik yetmesin, 500 bin metre karelik yapalım. Bilecik artık Türkiye’nin de ilgi odağı olmaya başladı. Gelecekte dünya turizmi noktasında da önemli bir destinasyon merkezi olacak. Tesisin tamamlanmasıyla birlikte gerek mimarisiyle gerek işleviyle Bilecik’imiz için güzel hizmetlerin verileceği bir tesis olacak. Terminalin dış düzenleme çalışmaları da kısa bir süre sonra başlayacak ve iki tarafa istinat duvarları yapılacak’’ dedi.


’’İLİMİZE KAZANDIRDIĞIMIZ YAKLAŞIK 30 ESERİN AÇILIŞINI DEVLET BÜYÜKLERİMİZ İLE GERÇEKLEŞTİRMEYİ PLANLIYORUZ’’


Bilecik Belediyesi tarafından son yıllarda kentte kazandırılan yaklaşık 30 eserin resmi açılışlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümetin değerli büyüklerinin katılacağı bir program ile gerçekleştirmeyi planladıklarını sözlerine ekleyen Belediye Başkanımız Selim Yağcı, "Büyük bir terslik olmazsa Mayıs ayının sonuna doğru açılışları yapmayı düşünüyoruz. Bilecik’in fethi kutlamalarında hem Osmanlı Tarih Şeridi’ni hem otogar binamızı devlet büyüklerimizin programlarının uygun olması halinde onların katılımlarıyla birlikte yapmak istiyoruz. Kültür merkezimizin ve şehir müzemizin açılışlarını da yapmadık. Şu anda açılışını yapmadığımız 30’a yakın eserimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın programları uygun olursa onların katılımıyla açmak istiyoruz inşallah’’ diye konuştu.


’’BİLECİK ARTIK HER YÖNÜYLE TAKİP EDİLEN VE SESİ DUYULAN BİR ŞEHİR HALİNE GELDİ’’


Bilecik’te özellikle son zamanlarda gerçekleştirdikleri çalışmalar ile sesinin çokça duyulduğunu ve birçok yöndeki özellikleriyle takip edilen bir şehir olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ’’Gerçekten Bilecik’imiz artık çok daha iyi ve gelişmiş durumda. Dün Ankara’ya gerçekleştirdiğim birçok ziyarette görüştüğüm insanlar, ’Bilecik’ten Hoş Geldiniz’ diye karşıladılar. Bu anlamda Bilecik’in tanıtılmasında TRT kanalımızın değerli yetkililerine teşekkür ediyorum. Diğer yandan konusu itibariyle Bilecik’in de anlatılacağı ve tanıtılma fırsatı bulacağı Diriliş Ertuğrul dizisinin şehrimizi tanıtma noktasında güzel katkıları oluyor. Bizler de şehrimizin bu gelişme seyrinde en gerekli katkıyı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.


’’BİLECİK’İ ÇOK BÜYÜK VE GÜZEL SÜRPRİZLER BEKLİYOR’’


Bilecik’in önümüzdeki kısa dönem içerisinde bütün Türkiye’de ses getirecek bir projeye sahip olacağını dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ’’Gerçekten de Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve hükümetimizin ilgili yetkililerinin de takip ettiği ve katkı sunmaya hazır oldukları bir projeyi Bilecik’e kazandırmaya çalışıyoruz. Bu şehrimizi için çok büyük ve güzel bir sürpriz olacak. Bu proje şehrimizin tanıtım ve turizm anlamındaki potansiyeline güç katacak bir proje olacak’’ dedi.


’’ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİNDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ BÜTÜN ÇALIŞMALAR İÇİN ESNAFIMIZ İLE HER ZAMAN GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE OLACAĞIZ’’


Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin tamamlandıktan sonra kullanımı, işleyişi ve yapılacak yeni düzenlemelerle ilgili olarak, esnafla ile her zaman görüş alışverişinde olacaklarını dikkat çeken Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:


’’Terminalimizin zor işleri bitti. İnşaatın büyük kısmı tamamlandı, teferruatlar ve çevre düzenlemesine ilişkin gerekli düzenlemeleri yapılacak. Diğer çalışmalarda zamanla yapılacaktır, otogar çalıştıkça, ihtiyaçlar doğdukça yapılacaktır. Burada geniş bir alanımız var. Yeni otogar 50 dönüm alan üzerine 7 bin 500 metrekarelik bir yapı inşa ettik. Şu anda mevcut otogarın tamamı 5 bin metrekare bile değil. Burada sadece binanın oturduğu alan otobüs, minibüs park yerleri hariç 5 bin metrekare. İnşallah bu tesis onların da ticaret hayatlarına çok büyük katkıları olacak bir proje haline gelecek’’ dedi.

Esnaf ise yeni otogara gerçekleştirilen program dolayısıyla duydukları memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya teşekkür etti.


Hürriyet Yerel




Geri Dön